S?t?t?k?s-csokis kifli

2022-10-28

sponsored links

 


Gy?ny?r? naps?t?ses ?szi id?t id?z ez a p?ks?tem?ny nekem. A s?rga t?szta s?t?t?kkel ?zes?tett, a barna t?szta pedig csokis. A t?k ?ze nem annyira ?rz?dik, a csokis a hangs?lyosabb. Ha lett volna ?ppen itthon egy narancsom, akkor annak a h?j?t is belereszeltem volna a s?rga t?szt?ba. K?l?nlegess?g?t a form?z?sa adja. L?p?sr?l l?p?sre fot?ztam, nem bonyolult, k?nny? elk?sz?teni.

S?rga t?szta:

250 g liszt

100 g s?lt t?k

30 g puha vaj

40 g toj?s

30 g cukor

f?l mk. s?

10 g friss ?leszt?

kb. 30 ml tej


Barna t?szta:

230 g liszt

20 g holland kaka?por

30 g puha vaj

30 g cukor

40 g toj?s

f?l mk. s?

kb. 120 ml tej

1 dkg friss ?leszt?


Egy nagyobb, vagy k?t kisebb toj?st felver?nk. Kim?r?nk bel?le 2x 40 grammot, a t?bbit f?lretessz?k a leken?shez.

Elk?sz?tj?k a s?rga t?szt?t. A tejbe belesz?runk egy mokk?skan?l cukrot ?s belemorzsoljuk az ?leszt?t. ?sszekeverj?k ?s p?r percre f?lretessz?k.

T?lba szit?ljuk a lisztet, hozz?adjuk a marad?k cukrot ?s a s?t, ?sszekeverj?k. A k?zep?be m?lyed?st k?sz?t?nk, ide tessz?k a s?t?t?kp?r?t, az ?leszt?s tejet ?s a kim?rt toj?st. Egy spatul?val elkeverj?k, am?g nagyj?b?l ?ssze?ll a t?szta. Ezut?n hozz?adjuk a vajat ?s k?zzel sz?p sima, puha, de nem l?gy t?szt?t gy?runk. A t?lat v?konyan kikenj?k olajjal, a t?szt?t visszatessz?k, f?li?val letakarjuk ?s 30 percig kelni hagyjuk.




Ezut?n elk?sz?tj?k a barnat?szt?t is. F?l dl tejet kim?r?nk, belesz?runk egy mokk?skan?l cukrot ?s belemorzsoljuk az ?leszt?t. ?sszekeverj?k ?s p?r percre f?lretessz?k.

T?lba szit?ljuk a lisztet ?s a kaka?port, hozz?adjuk a marad?k cukrot ?s a s?t. Alaposan elkeverj?k. A k?zep?be m?lyed?st k?sz?t?nk, ide ?ntj?k a marad?k tejet, az ?leszt?s tejet ?s a kim?rt toj?st. Egy spatul?val elkeverj?k, am?g nagyj?b?l ?ssze?ll a t?szta. Ezut?n hozz?adjuk a vajat ?s k?zzel sz?p sima, puha, de nem l?gy t?szt?t gy?runk. A t?lat v?konyan kikenj?k olajjal, a t?szt?t visszatessz?k, f?li?val letakarjuk ?s 30 percig kelni hagyjuk.




30 perc ut?n mindk?t t?szt?t gyeng?den ?tgy?rjuk, cip? form?ra igaz?tjuk, visszatessz?k az ed?nyekbe, letakarjuk ?s m?g 30 percig kelni hagyjuk.


Ezut?n mindk?t t?szt?t 12 egyforma darabra v?gjuk. Egyes?vel g?mb?ly?tj?k ?ket, majd letakarva 20 percig pihentetj?k.


Egy nagy s?t?lemezt s?t?pap?rral kib?lel?nk.

A megkelt gomb?cokat k?zzel 3-4 mm vastag k?rlapp? nyomkodjuk, majd egym?s tetej?re tesz?nk egy-egy s?rga ?s barna lapot. Most a kett?t egy?tt tov?bb ny?jtjuk, am?g kb. 12 cm ?tm?r?j? lesz a k?tsz?n? k?rlapunk. Ha ny?jt?s el?tt a munkalapra p?r csepp olajat ken?nk, k?nnyebb dolgunk lesz.




A kiny?jtott t?szt?k k?zep?t egy ?les k?ssel vagy t?sztakapar?val keskeny h?romsz?g alakban bevagdossuk. 



A v?g?sok v?g?n, mindk?t oldalon a t?szta sz?l?t ?sszecs?pj?k.



 A t?szt?t megford?tjuk ?s az ?sszecs?pett r?szekt?l kezdve mindk?t oldalr?l feltekerj?k a k?zep?ig. 









Amikor ?ssze?rnek, ?vatosan ?sszenyomkodjuk. A t?szt?t visszaford?tjuk ?s finoman megg?rgetj?k a munkalapon. A csinos kifliket a s?t?pap?ros tepsire sorakoztatjuk.

Be?ll?tjuk a MIELE s?t? 30 perces keleszt? programj?t ?s a tepsit a s?t?be toljuk. (Ny?ron a munkapulton hagyjuk kelni 30 percig) Ha nincs keleszt?programunk, a s?t?t 27 fokra meleg?tj?k.


A megkelt kifliket a f?lretett toj?ssal lekenj?k, k?zben a s?t?t 180 fokra, als?-fels? s?t?sre ?ll?tjuk.

A tepsit visszatoljuk a s?t?be ?s a kifliket kb. 25 perc alatt k?szre s?tj?k. R?csra szedj?k h?lni. Frissen k?n?ljuk.





Folytats a blogon ... https://www.limarapeksege.com/2022/10...

sponsored links

Keres?s