S?s zabkeksz

2023-06-01

sponsored links

Ennek a zabkeksznek az alapreceptj?t az ?lj harm?ni?ban blog ?r?ja osztotta meg egy FB csoportban, m?r t?bb ?ve, az?ta d?delgettem magamban... Mi?rt is? Nem tudom. Annyira egyszer?, hogy naponta t?bbsz?r is meg lehetne csin?lni ?s annyira finom, hogy nem lehetne r?unni.
A h?tv?gi csal?di ?sszej?vetel?nk?n ez volt az, ami els?k?nt elfogyott. Azt?n m?snap reggel s?t?ttem m?g egy adagot, amit m?r f?nyk?peztem is.
Term?szetesen, a b?r?mb?l tov?bbra sem tudok kib?jni, ?gy a magunk k?p?re form?ltam a receptet.



Hozz?val?k:

  • 280 g ?r?lt zabpehely (vagy zabpehelyliszt)
  • 4 ev?kan?lnyi s?r?leszt?pehely (ez elmaradhat, az eredeti recept sem tartalmazza, de sajtos ?rzetet kelt, pluszban nagyon eg?szs?ges)
  • 1 kk. s?t?por
  • 1 kk s?
  • 1 kk gyros f?szerkever?k (m?s f?szerekkel helyettes?theted)
  • 100 g vaj helyett ?n margarint haszn?ltam, mivel veg?n formula k?sz?lt
  • 3-5 ek tejf?l (sz?jatejf?lt haszn?ltam, de ?gy gondolom, b?rmilyen n?v?nyi tejf?lhelyettes?t? alkalmas)

Az els? adaghoz durv?bbra, a m?sodikhoz finomabbra (de nem finomra) ?r?ltem a zabpelyhet, annyi k?l?nbs?get l?ttam, hogy az els? esetben egy?ltal?n nem lehetett ?rz?kelni, hogy cakkos a sz?le. A m?sodik adgn?l sem t?ls?gosan, ez?rt, ha sz?p cakkosra szeretn?m (ami kiz?rt az ?n esetemben), akkor teljesen finomra ?rl?m majd a zabpelyhet).

Nem gy?z?m hangs?lyozni, hogy a keksz t?pus? cuccokat is nagyon lust?n ?s k?nyelmesen csin?lom. Apr?t?g?pbe teszem a sz?razanyagokat ?s a vajat, ?gy nagyon gyors, ?s j?l keveredik. Term?szetesen mindez k?zzel is elv?gezhet?, vannak esetek, amikor m?g j?l is esik a t?szta "?sszesimogat?sa"

Teh?t:
180-200 fokos (h?l?gkever?s) s?t?ben s?lt, ha az ?ssza?ll?t?s ut?n azonnal s?t?d, a s?t? bekapcsol?s?val kezdd!

A sz?razanyagokat ?sszekevertem, majd elmorzsoltam benne a zsirad?kot. Ezt k?vet?en kibor?tottam az apr?t?g?pb?l, a kupac k?zep?be csin?ltam egy k?rt?t ?s 3 ev?kan?lnyi tejf?lt tettem bele. Elkezdtem ?sszegy?rni, ?s tettem m?g hozz? tejf?lt, hogy k?nnyen gy?rhat? legyen. 
Az els? esetben azonnal, a m?sodik esetben kb. 8 ?ra m?lva (k?zen h?t?szekr?nyben tartottam) ny?jtottam v?konyra. Az az igazs?g, hogy l?nyeges k?l?nbs?g nem volt . Mivel ?n nem akartam a ny?jt?shoz plusz lisztet haszn?lni, ez?rt 2 r?teg s?t?pap?r k?z? t?ve tettem ezt. (Ezeket a pap?rokat k?s?bb a s?t?s sor?n felhaszn?ltam.) Ha ?gy gondolod, hogy egyszer?bb a ny?jt?s, akkor ?rdemes k?t r?szletben csin?lni.
Miut?n kiny?jtottam, el?vettem egy derelyemetsz?t, ?s "rajzoltam" vele egy nagy n?gyzetetet, amelyeket kis n?gyzetekre bontottam, v?g?l ?tl?kat rajzoltam bele, ?gy sok kis h?romsz?get kaptam, amelyeket eligazgattam a s?t?pap?ron ?s 10-12 perc alatt (legyen sz?p r?zsasz?n? az alja) megs?t?ttem, ezut?n r?cson h?t?ttem ki.





K?sz?n?m, ha le?rod a kapcsolatos gondolataidat a megjegyz?sek k?z? ?s k?sz?n?m, ha megosztod ezt a receptet, mert m?ni?m, hogy juttassuk el min?l t?bb emberhez, hogy az eg?szs?ges, rostd?s ?telek is lehetnek baromira finomak.










Folytats a blogon ... https://hogymegtudjuknezni.blogspot.c...

sponsored links

Keres?s