S?s kiflik sajttal ?s magokkal megsz?rva

2023-04-15

sponsored links

N?h?ny ?v kihagy?st k?vet?en,  p?ran ?jra bloggerj?t?kot j?tszunk, aminek Blogk?stol? a neve, ?s ez most a 34. fordul?.

Nekem az Olgis kipr?b?lt receptjei blogr?l kellett ?telt k?sz?tenem. El?g sokat hezit?ltam, hiszen iszony? mennyis?g? recept gy?lt ?ssze a blogon az elm?lt 16 ?vben. El?sz?r egy csokis k?rtelekv?rt v?lasztottam, de sajnos nem der?lt ki a k?rte mennyis?ge, elrontani meg nem akartam, erre majd r?k?rdezek a blog ?r?j?t?l. Azt?n egy pir?tott dar?t akartam csin?lni, mert gyerekkoromban im?dtam, de v?g?l azt?n a h?sv?t aktualit?sa miatt egy s?s s?tem?nyt v?lasztottam. A blogon "Gyuri kifli!" n?ven szerepel.
Ebben az esetben is figyelembe kellett vennem a saj?t ?tkez?si szok?sainkat ?s musz?js?gainkat, ?gy a hozz?val?kat ?gy alak?tottam, hogy a veg?nok is ehessenek bel?le ?s az ?n sz?nhidr?tdi?t?mba is illeszkedjen. Az eredeti receptben 1 kg liszt szerepel, ?n ennek az adagnak a fel?t csin?ltam meg.

Hozz?val?k:

  • 50 dkg liszt (?n 70-30% ar?nyban teljes ki?rl?s? ?s finomliszt kever?ket haszn?ltam
  • 0,5 ev?kan?lnyi s?
  • 1 te?skan?lnyi cukor (ezt a kis mennyis?get ?talak?tja az ?leszt?, ?gy cukormentes lesz a s?tem?ny)
  • 7 g por?leszt?
  • 2 ev?kan?lnyi eritrit (a recept ?r?ja forr?v?zzel feloldott ?des?t? tablett?t haszn?lt, ?gy saccoltam, ez az ?des?t?szer mennyis?g elegend? lesz ahhoz, hogy a kiflik kiss? ?desk?sek legyenek, mint kider?lt, j?l gondoltam)
  • 2,5 dl tej (?n saj?t k?sz?t?s? mandulatejet haszn?ltam, hogy veg?n ?s cukormentes legyen a s?tem?ny)
  • 1 dl olvasztott margarin (veg?n)
  • kb. 8-10 dkg (az az igazs?g, ezt nem m?rtem meg, az is lehet, hogy picit t?bb volt) puha margarin (szint?n veg?n) a t?szta leken?s?hez
  • a tetej?re
    • a veg?n kiflik eset?ben egy kev?s v?zzel elkevert veg?n joghurt, (fekete) szez?mmag ?s kb. 5 dkg veg?n sajt, reszelve
    • a t?bbi est?ben: egy felvert toj?s, szint?n fekete szez?mmag ?s kb. 10 dkg trappista sajt, reszelve
Az elk?sz?t?s:
A t?szta hozz?val?it alaposan ?sszegy?rtam, amikor m?r nem ragadt sem a konyhapulthoz, sem a kezemhez, 3 egyenl? r?szre osztottam, amikb?l egyenk?nt cip?kat form?ztam.


Ezt k?vet?en az egyik cip?t 3 mm vastagra ny?jtottam, 12 cikkre v?gtam ?s j? alaposan bekentem margarinnal. Ez lett a veg?n, addig, am?g ez k?sz?lt, nem volt a k?zelemben semmi olyan alapanyag, amivel nem ?rintkezhet, hogy tiszt?n n?v?nyi maradjon.

ez egy el?gg? id?tlen f?zisfot? lett. r?ad?sul a f?nyk?pez?st k?vet?en m?g kentem r? margarint

Ezt k?vet?en cikkenk?nt, a k?r?vt?l kezdve feltekertem ?s kifliket form?ztam bel?le, lekentem a vizes veg?n joghurttal ?s megsz?rtam sajttal, illetve szez?mmaggal.

150 fok h?l?gkever?sben 30-35 perc alatt s?lt sz?p sz?n?re.


Am?g a veg?n kiflik s?ltek, megcsin?ltam a t?bbi kiflit is, csak azokat toj?ssal kentem le ?s megsz?rtam magokkal ?s sajttal, majd ugyan?gy s?t?ttem meg, mint az el?z?eket.



Mind a veg?nfront, mind a mindenev?k eset?ben - ugyan?gy, mint az eredeti le?r?s szerepl?i eset?ben - mindenkinek nagyon ?zlett, ?gy gondoljuk, hogy reperto?ron marad.

K?sz?n?m, ha le?rod a kapcsolatos gondolataidat a megjegyz?sek k?z? ?s k?sz?n?m, ha megosztod ezt a receptet, mert m?ni?m, hogy juttassuk el min?l t?bb emberhez, hogy az eg?szs?ges, rostd?s ?telek is lehetnek baromira finomak.










Folytats a blogon ... https://hogymegtudjuknezni.blogspot.c...

sponsored links

Keres?s