S?rgar?p?s-paprik?s t?r?tall?r magos bund?ban

2023-06-10

sponsored links

 

 


 
Kedvenc?nket, a t?r?fas?rtot egy ideje m?r nem ?gy k?sz?tem, ahogyan kor?bban ? vagyis a massz?t kiny?jtva, kiszaggatva ?, mert ?n is legt?bbsz?r a gyorsas?g h?ve vagyok. M?rpedig, ha az egyszer?bb m?dszer is ugyanolyan finom eredm?nyt hoz, akkor ?rdemes ?t?llni r?. Igaz, az elk?sz?lt ?tel k?lalakj?ban van egy icipici k?l?nbs?g, de az semmivel sem kev?sb? eszt?tikus, mint a kor?bbi v?ltozat. A t?r?fas?rt eset?ben nem csak a k?sz?t?si m?don v?ltoztattam, hanem ?jabban gyakran d?s?tom a massz?t reszelt r?p?val ?s paprik?val, esetleg p?r?hagym?val, mert a szok?sos f?szerek t?rsas?g?ban sz?momra ?gy ?zletesebb ann?l, mint amikor csak a v?r?shagyma ?s a fokhagyma ad neki zamatot. A massza ?llag?nak be?ll?t?s?ra pedig a zsemlemorzs?t j? ideje m?r zabpehellyel helyettes?tem, mert egyr?szt eg?szs?gesebb, ?s a megform?zott fas?rt kev?sb? hajlamos a reped?sre, m?sr?szt ann?l a zsemlemorzs?n?l, amit ?n haszn?lok, n?mileg olcs?bb is. Ezek a v?ltoztat?sok egy kicsit puh?bb ?llag? fas?rtot eredm?nyeznek.
A forgat?sra sz?nt zsemlemorzs?hoz pedig b?rmilyen olajos magot v?laszthatunk, de persze an?lk?l is meg?llja a hely?t, amennyiben nagyon oda kell figyeln?nk a p?nzt?rc?nk tartalm?nak elfogadhat? szinten val? tart?s?ra. ;)

 

 

Hozz?val?k kb. 14 darabhoz:

25 dkg t?r? (a t?gla a legjobb, de h?zib?l vagy enyh?n r?g?sb?l is j?)
15 dkg finomra reszelt s?rgar?pa
1 fej v?r?shagyma
4 gerezd z?zott fokhagyma
8-10 dkg apr?tott Palermo paprika
1 tk. Toscana f?szerkever?k (vagy oreg?n?, bazsalikom, major?nna, rozmaring, kakukkf?, zs?lya kever?ke)
1 tk. f?st?lt pirospaprika
1 tk. ?r?lt k?m?ny
?r?lt tarka bors
s?
1 toj?s
kb. 8 dkg finom szemcs?s zabpehely
2-3 ek. ol?va- vagy k?kuszolaj a hagym?hoz
apr?tott olajos magvak ?s zsemlemorzsa 1:1 ar?ny? kever?ke a forgat?shoz (?n most csak kesudi?t haszn?ltam)
k?kuszolaj a s?t?shez

elk?sz?t?s:

  1. A reszelt r?p?t enyh?n megs?zzuk, 10 percet ?llni hagyjuk, majd a lev?t?l kinyomkodjuk, ?s a z?zott fokhagym?val, valamint a f?szerekkel egy?tt az ?tt?rt t?r?hoz keverj?k.
  2. A felapr?tott v?r?shagym?t az olajon fed? alatt ? kiss? lepir?tva ? megdinsztelj?k, ?s m?g forr?n a r?p?s t?r?massz?hoz dolgozzuk. Kicsit h?lni hagyjuk.
  3. Ek?zben az olajos mago(ka)t felapr?tjuk ?s elkeverj?k a zsemlemorzs?val.
  4. A t?r?hoz annyi zabpelyhet kever?nk, amit?l j?l form?zhat? (se nem t?l l?gy, se nem t?l kem?ny) lesz, ?s hideg v?zbe m?rtott fagylaltos kan?llal (4-5 dkg-os) adagokat vesz?nk ki bel?le. Megg?mb?lygetj?k, majd ellap?tjuk ?s megforgatjuk a magos zsemlemorzs?ban.
  5. Serpeny?ben annyi olajat hev?t?nk, ami a tall?rokat f?lig ellepi, ?s mindk?t oldalukon pirosra s?tj?k. Pap?rt?rl?re szedj?k, majd t?laljuk. (?nmag?ban valamilyen m?rtogat?val, vagy tetsz?s szerinti k?rettel fogyasztjuk.)

 


 


Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2023/06/sarga...

sponsored links

Keres?s