Rántott sós grízgolyók, fõételhez mint köret
sponsored links
Maradék fõtt rizsbõl már számtalanszor sütöttem krokettet, de fõtt grízbõl, sosem próbáltam.
A sült kolbászhoz meg a paradicsomszószhoz kellett kitalálnom valamit,( tészta, rizs, krumpli kizárva). Elõször pergelt grízt akartam, aztán hirtelen ,,bejött,,ez a szenzációs ötletem. Annyira finomak lettek, hogy úgy még forrón vagy 6 darabot rögtön felzabáltam, utána alíg tudtam ebédelni...
Hozzávalók: 200 g búzadara(gríz), 500 ml víz, só.
Még: 1 tojás, bors, só. És: zsemlemorzsa a forgatáshoz, olaj a sütéshez.
Sós vízben megfõzzük jó keményre a grízt. Kihûtjük. Ha meghûlt hozzákavarjuk a tojást, borssal ízesítjük, esetleg sóval, ha szükséges.
Kiskanállal kis gömböket szakítunk ki, vizes kézzel golyókká formáljuk, egyenként zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Papírtörlõre kiszedjük és még melegen azonnal fogyasztjuk.
Bármilyen szósszal finom...