Rántott csirkemell földimandula panírban

2017-10-12

sponsored links

A képen az AIP-os fûszerezésû kurkumás káposzta és a szintén AIP-os fûszerezésû sütõben sült sárgarépa feldarabolva látható!

HÉJTALANÍTOTT (KOPTATOTT) FÖLDI MANDULA PANÍR:
Zsír 25-30 gr.
Ebbõl
    Omega6 zsírsav 11 ? 13%
    Olajsav 70 ? 72%
    Energia 400 ? 450 Kcal.
Összes szénhidrát 44 ? 46 gr.
Nyers rosttartalom 7 ? 10 gr.
Összes cukor 17 ? 18 gr.
Fehérje 5 ? 5,5 gr.
Keményítõ 24 ? 26 gr.

Hozzávalók:

  • Igény szerinti mennyiségû csirkemell – nálam 1.5 kg több napra 3 fõnek
  • Fokhagyma por vagy préselt fokhagyma – ízlés szerint
  • Földimandula tej – az áztatás elhagyható, enélkül is mûködik a panír, csak áztatva finomabb!
  • Földimandula panír (AIP-nak megfelelõ gluténmentes!)

Elkészítés:

  • A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, fokhagymával beszórjuk, bedörzsöljük és 2-3 órára földimandula tejbe áztatjuk. A csirkemelleket, ha nem áztatjuk, akkor is rá fog ragadni a panír!
  • A fûszerrel telített hússzeleteket megforgatjuk a földimandula panírban és mindkét oldalát kerámia sütõlapon (nem fél liter olajban!!!) – megadva a módját mennyiségû – zsírban kisütjük. Kb. 5 perc az egyik és 5 perc a másik oldala.
  • Több szeletet egyszerre kizsírozott tepsibe is rakhatunk a panírozás után – 15-15′-et szánva egyik és másik oldal sütéséhez.
  • A panírozott szeleteket késõbbi felhasználásra mélyhûtõbe tehetjük, de a kisütött szeletek kiváló alternatívái lehetnek az általunk nem igazán kultivált, de néha hiányzó hideg feltéteknek.

Más rántani való húsok és zöldségek panírjának

is kiváló ez a termék! – kilopfolt sertéstartja, vékony pulykaszelet, gomba stb.


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=32214

sponsored links

Keres?s