Rókagombás krumpli krémleves

2014-08-03

sponsored links

A tegnapi csíkszeredai Pityókafesztiválon többek között az alábbi levest is elkészítettük. Szárított gomba helyett szarvasgombával készült, érdemes úgyis kipróbálni, annyi hozzáfûznivalóval kiegészítve, hogy a szarvasgombát csak amikor elkészült a leves akkor reszeljük hozzá és nem fõzzük.
Rókagombás krumpli krémleves

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg krumpli, 3-5 dkg szárított gomba, 1 fej vöröshagyma vagy póréhagyma, 3 evõkanál vaj, 2 dl tejszín, õrölt szerecsendió, zöldpetrezselyem, só és fehér bors; a tetejére:  rókagomba, vaj, macalik fûszerkeverék.
Elkészítése: A fûszergombát beáztatjuk vízbe fél óráig, majd lecsepegtetjük. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk és darabokra vágjuk, majd e kettõt együtt sós vízben megfõzzük. Amikor majdnem puha, ízesítjük borssal, fûszergombával és szerecsendióval.  A vajjal együtt összeturmixszoljuk. Tejszínnel és apróra vágott zöldpetrezselyemmel dúsítjuk és összeforraljuk. A rókagombát megtisztítjuk, majd felvágjuk, vajban megpároljuk, macalik fûszerkeverékkel és sóval ízesítjük. A levest a rókagombával tálaljuk.

Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/08/03/rokago...

sponsored links

Keres?s