Rókagomba ragu salátaszívben

2014-07-04

sponsored links

Ez a második étel, amit idén rókagombából készítettünk. Maga az elkészítés nagyban hasonlít az elõzõ ételhez, mert annyira bejött nekünk, hogy nem szerettünk volna a ragus megoldástól eltávolodni. A legfontosabb különbség a fûszerezésben és a tálalásban keresendõ?


Kell hozzá:
30 dkg rókagomba,
3 db salátaszív, 2 ek. tejföl,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 tk. balzsamecet,
2 dl natúr joghurt, 2 ek. vaj,
olívaolaj, só, frissen õrölt fekete bors.

A rókagombát jó alaposan megmostam, majd felaprítottam. A vajon és az olívaolajon megpirítottam a felaprított vöröshagymát, néhány perc elteltével pedig beletettem a rókagombát. Ízesítettem sóval, frissen õrölt borssal, készre pároltam. Mikor elkészült, házi tejföllel dúsítottam, került hozzá tárkony és egy kevés balzsamecet.  
A salátaszíveket megmostam, félbevágtam, és kevés olajon minden oldalát kissé megpirítottam. Amikor elkészült a legbelsõ két-három levélkés részt kivágtam, és a rókagomba ragut ebbe kanalaztam. Jó étvágyat!

Bor:
Rókagombához bort párosítani szerintem nagyon izgalmas dolog. Rendkívül karakteres, fûszeres ízû gombaféle, ami sokszor borsos, kicsit csípõs, néhol kesernyés ízjegyeket ad. Ehhez a kombinációhoz és testes, fahordós erjesztésû-érlelésû bort ajánlok, mondjuk egy chardonnayt, de próbát lehet tenni egy jó olaszrizlinggel is.

Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2014/07/roka...

sponsored links

Keres?s