Réteges csokoládé desszert
sponsored links
Hozzávalók: 4 dl tejszín, 10+1 dkg 50 %-os keserû csokoládé, 2 dkg fehér csokoládé, 5 g zselatin
Elkészítése: A zselatint belekavarjuk a tejszínbe, kicsit hagyjuk duzzadni, majd alacsony tûzön felmelegítjük. Négy részre osztjuk, majd az elsõbe tesszük az apróra vágott 2 dkg tejcsokoládét, másodikba 2 dkg keserû csokoládét, harmadikba 4 dkg keserû csokoládét és a negyedikbe pedig 6 dkg keserû csokoládét, majd addig keverjük, míg feloldódnak benne. A tálaló poharakat egy hosszúkás dobozba vagy kalácstepsibe, kicsit megdöntve egymás mellé állítjuk (az üresen maradt helyet konyhatörlõvel vagy szalvétával kitömjük), és beletöltjük a fehércsokoládés tejszínt, majd 10 percre a hûtõbe tesszük dermedni. A következõ, legvilágosabb csokoládés tejszínt, ha idõközben megdermedt kicsit felmelegítjük és óvatosan rátöltjük az elõzõ rétegre, majd hûtjük. A megmaradt két réteggel is ugyanúgy járunk el, majd dermedés után a tetejére reszeljük a megmaradt 1 dkg keserû csokoládét.