Répás keksz

2014-06-28

sponsored links

Már a múltkori vörösáfonyás kekszhez is tetem répát, és nagyon finom volt vele, ezért tovább kísérleteztem a répás kekszek világában. :D

Igazából nem dominál benne a répa, de azért mégis jó, hogy benne van! ;)

A recept:répás keksz.jpg

  • 2 dl zabpehely
  • 1/2 kg répa - lereszelve - vagy a gyümölcsfacsarás után visszamaradt részt is felhasználhatjuk ;)
  • 2 alma - lereszelve
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg aszalt vörösáfonya
  • 5 dkg kókuszzsír - felolvasztva
  • 10 dkg mandulaliszt vagy darált mandula
  • 5 dkg kókuszliszt
  • tojás
  • 2 ek méz
  • 1 kk fahéj
  • 10 dkg dió - durvára vágva 

A zabpelyhet 10 percre beáztatjuk annyi vízben, ami éppen ellepi, mert annyit pont magába tud szívni. Utána a hozzávalókat sorban belekeverjük, majd evõkanállal egy sütõpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk, és elõmelegített sütõben, 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/06/28/repas_k...

sponsored links

Keres?s