Répás fasírt

2014-04-07

sponsored links

Ez nem egy szokványos fasírt, mert nem darált húsból készül, de a végeredmény mégis nagyon hasonlít a fasírtra, és nagyon-nagyon finom! :D

Eredetileg a töltött almák töltelékét akartam megcsinálni, de menet közben egészen más fordulatot vett ez az étel! :P

A recept:csirke töltelék almába3.jpg

  • 1 ek kacsazsír
  • 1 fej fokhagyma - feldarabolva
  • 1 egész csirkemell - felkockázva
  • 3 ek mustár
  • 2 dl kefír
  • 1 kk méz
  • 3 újhagyma - felkarikázva
  • 2 répa lereszelve
  • 2 dl zabpehely - megõrölve
  • 10 dkg fagyasztott borsó
  • 2 tojás

  Fûszerek:

  • 1-1 ek õrölt mustármag, petrezselyem, metélõhagyma
  • 1-1 kk oregano, majoranna, gyömbér
  • 1 mk
  • 1/2 mk bors

A felhevített zsiradékon megpirítjuk a fokhagymát, majd a csirkemellet is pirosra pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a mustárt, megfûszerezzük, majd a tojás kivételével sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és 30 perc alatt összefõzzük õket. A végén beleütjük a tojást, összekeverjük, és sütõpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát.
Elõmelegített sütõben, 200 fokon 20 perc alatt megpirítjuk a tetejét, majd tálaljuk.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/04/07/repas_f...

sponsored links

Keres?s