Répatorta sajttorta

2014-04-15

sponsored links

A répatortával és sajttortával külön-külön sem igen lehet tévedni, de ha a kettõ együtt sül, az dupla élvezet. Idén javaslom, hogy ezzel újítsatok a húsvétra, két töltött-tojás, meg egy sonka között.

 

repatorta4.jpg 

Azt a mûhelytitkot is elárulom, hogy ritka nagyot hibáztam a készítéskor, és még így is csillagos ötöst kapott a torta. Konkrétan elfelejtettem bele tojást rakni, éppen kettõt, amit a recept elõírt. Ennek ellenére annyira finom lett, hogy csak na, és a tészta sem tûnt töménynek, vagy levegõtlennek, de gondolom sokkal lazább, vagy könnyedebb lett volna, ha az a tojás belekerül, illetve a torta rajzosabb lett volna, mert így csak nehezen sikerült vegyülnie a két tortának.

A hibázásom okairól nem sokat tudok mondani, csak annyit, amit mindig fennen hangoztatok, miszerint a konyha attól, hogy a játszóterem, nem lehet komolytalanul venni. Meg hogy minden terhesség és szülés elszívta az agyam egy részét (idõlegesen), de Háni szerint ez azért megbocsátható (idõlegesen), mert láthatóan a srácokba tettem. Nem figyeltem na. Vagy túl sok felé.

 

Tehát javaslom hogy ti tojással készítsétek, de ha valaki allergiás rá, az örüljön, mert mûködik a recept tojás nélkül is.

 

repatorta2.jpg

Hozzávalók a sajttorta részhez:

220 g natur krémsajt szobahõmérsékletû

120 g cukor

1,5 tk liszt

2 nagy tojás

1 tk vaníliakivonat

110 g tejföl

 

Répatorta rész:

150g liszt

1/2 tk sütõpor

1/4 tk só

1 tk õrölt fahéj

1/8 tk szerecsendió

110 ml olaj

60 ml almapüré

50g cukor

50g világos nádcukor

2 nagy tojás ( ki ne hagyd!)

1 tk vaníliakivonat

160g reszelt répa

 

tetejére opcionálisan:

200 g natúr krémsajt

1 tk vaj

2 ek porcukor ( ezt kb. tettem, nem akartam édesre)

100g tejföl

1/2 tk vaníliakivonat

 

unnamed_1.jpg

Sajttorta: a lisztet, és a cukrot keverjük össze, majd adjuk a krémsajthoz, és keverjük habosra, csomómentesre. Adjuk egyenként hozzá a tojásokat is, majd a tejfölt és a vaníliát. Az edényt ütögessük az pulthoz néhányszor, így a levegõbuborékoktól megszabadulhatunk.

Répatorta: ez nagyon egyszerû, a száraz összetevõket, és a nedves összetevõket is külön-külön egy tálban összekeverjük, majd a nedvesre öntjük a szárazat, és csomómentesre keverjük, de nem túlkeverni! A répát a nedveshez keverjük!

A tetejére a krémet ráérünk sütés közben is, úgyhogy most egy kivajazott forma aljába tegyük bele a répatorta keverék felét, majd öntsük rá a sajttortát, és a maradék répatortát kanalazzuk bele egyenletesen szétszórva a sajttorta rétegbe. 180C-ra elõmelegített sütõbe tesszük, 50-60 percre berakjuk sütni. Ha kihûlt, tegyük rá a sajtos tejfölös krémet, vagy ne.

 

További ünnepi receptek, és ötletek:

-tésztafészek tojásoknak

-almás-répás joghurt

-répatorta trüffel

-pozsonyi kifli

-bébirépa fetás cukkinicsíkokban

-húsvéti kalács

-krumplisaláta szalonna chipsel

 

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... kajapiazongora.blog.hu/2014/04/15/rep...

sponsored links

Keres?s