Répatorta

2014-01-04

sponsored links

A répatortáról mindig az a nyuszikás vicc jut az eszembe (vicc). Régóta terveztem, hogy kipróbálom, mert eddig csak ettem, de még nem készítettem... Ma ennek is eljött az ideje :)

Hozzávalók:
15 dkg liszt
10 dkg cukor (lehet barna is)
1 púpos tk sütõpor
1 kk fahéj
késhegynyi gyömbér
késhegynyi szegfûszeg
22 dkg sárgarépa
12 dkg durvára darált dió
1,3 dl olaj
2 db tojás
1 narancs reszelt héja

Mázhoz:
22 dkg natúr krémsajt
20 dkg porcukor
fél narancs leve

kevés vaj, liszt a tepsi kikenéséhez.

A sütõt elõmelegítjük, kivajazzuk, kilisztezünk egy tortaformát. A tésztához lereszeljük a répát, és összekeverjük a durvára darált (vagy késsel apróra vágott) dióval.
Egy tálba szitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a sütõport és a fûszereket, a reszelt narancshéjat, majd jól elkeverjük.A tojást habosra verjük, beleöntjük az olajat, a cukrot, majd a répás keveréket, és végül gyorsan összeforgatjuk a lisztes keverékkel is.
A masszát a tortaformába tesszük, és megsütjük. Ha kész (fogpiszkálóval ellenõrizhetjük), kivesszük a tepsibõl, és a formában hagyjuk kicsit hûlni. 
A máz hozzávalóit elkeverjük, és ráöntjük a kihûlt tésztára. Kicsi rázogatjuk, esetleg kanállal elsimítjuk, hogy egyenletesen fedjen. A tortát formával együtt betesszük a hûtõbe és hagyjuk, hogy megdermedjen a teteje.
Végül a tetejét marcipánnal vagy esetleg darált dióval, mandulaszeletekkel díszítjük. 
Jó étvágyat hozzá!



Folytats a blogon ... mivanitthon.blogspot.com/2014/01/repa...

sponsored links

Keres?s