Rántott zöldségek gõzölt krumplival

2014-02-08

sponsored links


Ami miatt ez a bejegyzés megszületett, az a "kínai pároló edényem", amivel gyorsan nagyon finom karfiolt és krumplit gõzöltem. A gõzölt karfiolból rántott karfiol készült, a krumplihoz pedig csak 2 evõkanál Flóra margarint, kevés sót és õrölt borsot adtam,  mégis olyan, de olyan finom volt, hogy engem teljesen elvarázsolt :)! Valamikor sok évvel ezelõtt kaptam vagy nyertem ezt a gõzölõ edényt, én már nem is emlékszem. Csak egy biztos, még soha nem használtam, mert  elég intenzív, rózsabokorra jellemzõ illata van, féltem, hogy a benne párolt étel is átveszi azt az illatot. Ma azon töprengtem, hogy pároljak meg egyszerre kétféle zöldséget az ebédhez, és akkor ugrott be, hogy van nekem ez az edényem, itt az ideje a kipróbálásnak. Az alsó edénybe egy rózsáira szedett  karfiolt pakoltam, a felsõbe pedig 6 db közepes, tisztított felkockázott krumplit. A gõzölõ edény alá egy peremes lábasba 1 liter forró vizet öntöttem, ízesítettem 1 fehér kanál sóval. A gõzölõ edényt erre ültettem, és végig nagy hõfokon forraltam a sós vizet. Ami a legjobban meglepett, hogy a gõzölés folyamán egy csepp ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2014/02/rantott-z...

sponsored links

Keres?s