Rákóczi sütemény

2014-04-17

sponsored links


Hozzávalók:
a tésztához: 25 dkg finomliszt, 15 dkg vaj, 3 tojássárgája, 6 dkg porcukor, 1 dl tejföl, késhegynyi szódabikarbóna, reszelt citromhéj, só.
a töltelékhez: 50 dkg félzsíros tehéntúró, 15 dkg cukor, 3 tojás, 1 dl tejföl, 8 dkg mazsola, 1 tasak vaníliás cukor.
a tetejére: 3 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, baracklekvár.
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, amíg elkészítjük a tölteléket hûtõszekrényben pihentetjük .
A töltelékhez a tojássárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a mazsolát és krémesre kavarjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. A tésztát kinyújtjuk és egy kivajazott, kilisztezett, közepes méretû tepsibe rakjuk, megszurkáljuk, és 10 percig elõsütjük. Ezután kivesszük a sütõbõl és rákenjük a túrós tölteléket. Idõközben a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, habzsák segítségével berácsozzuk a majdnem készre sült tésztát. Világos sárgára sütjük. Amikor elkészült, a rácsok közé lekvárt teszünk. Ha kissé kihûlt, meleg vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Folytats a blogon ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s