RÉPATORTA

2014-06-06

sponsored links

RÉPATORTA



A jó múltkorában készítettem ezt a répatortát és a férjem oda volt érte, habár az eredeti recept szerinti olaj mennyiségét kifelejtettem a receptbõl. A férjem szerint így volt igazi az íze és még egy kicsit diétás is emiatt. A cukor mennyiségét is amennyire csak lehet levettem (15 dkg-ot használtam), cukormáz se került a tetejére és így lett tökéletes nálunk.

Tegnap kérdeztem a férjem, hogy mit szólna egy kis répás réteshez, de õ inkább ezt kérte, így elkészítettem és végre - mielõtt mindent megettünk volna - képet is csináltam a finomságról. :)

A nosaltyn talált eredeti receptet tüntettem fel, az ott szereplõ hozzávalókkal.

HOZZÁVALÓK


30 dkg liszt 
3 tojás
30 dkg reszelt sárgarépa
1,5 dl napraforgó olaj
25 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
kis fahéj
1 cs sütõpor



ELKÉSZÍTÉSE


  1. A cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal.
  2. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütõporos lisztet.  Alaposan összekavarjuk. Kis fahéjjal vagy citromhéjjal ízesítjük.
  3. A  tojásfehérjékbõl habot verünk. Óvatosan a masszához forgatjuk.
  4. Sütõpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és elõmelegített sütõben sütjük.

Ha szeretnénk, egy tojásfehérje és porcukor kikavarásával mázat készíthetünk a tetejére.

A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Folytats a blogon ... splitinapok.blogspot.com/2014/06/repa...

sponsored links

Keres?s