Rumos-kaka?s gesztenyej?gkr?m csokiskeksz-darabokkal

2023-07-22

sponsored links

 

 


 
Ez a receptem 10 ?ve ker?lt fel a blogra, ?s r?gt?n odavoltam ?rte (a r?la k?sz?lt fot?k?rt m?r kev?sb?. :D). Eml?kszem, akkor az otthon fellelhet?, egy ideje m?r a fagyaszt?ban ?s a szekr?nyben kall?d? hozz?val?kb?l dobtam ?ssze. Most is ?gy volt, azaz csak f?lig, mert keksz ugyan nem volt ?pp itthon, de a gesztenyemassza janu?r ?ta v?rt a sor?ra. A t?bbi hozz?val? beszerz?se ut?n ? a kor?bbi receptemben szerepl? Gy?ri ?des ? J? reggelt! keksz h?j?n egy?b kekszet, cs?p?gtetett tejf?l helyett pedig val?di mascarpon?t haszn?lva ? gyorsan ?ssze is dobtam.
Annak idej?n a mini kekszeket csup?n kett?t?rve kevertem a kr?malaphoz, de az al?bb le?rtak szerint k?sz?tve, szerintem m?g szerethet?bb lett. A j?gkr?mnek ui., a durv?bb kekszdarabk?kon t?l, ?rdekes text?r?t k?lcs?n?z a kekszmorzsa, nem besz?lve a d?sz?t?shez haszn?lt tejcsoki forg?csr?l, ami m?g egy kis pluszt ad hozz?. :)
Kijelenthetem, hogy 10 ?v eltelt?vel is ez az egyik kedvenc saj?t k?sz?t?s? j?gkr?mem, ?s most m?r a k?pek is tetszet?sebbek. Ezekkel az apr? v?ltoztat?sokkal meg?rdemelte, hogy ?j bejegyz?sk?nt jelenjen meg itt. :D

 


Hozz?val?k:


20-25 dkg cukrozott gesztenyemassza (pl. Maroni feh?rarany gesztenyep?r?, 72% gesztenyetartalommal)
25 dkg mascarpone (vagy h?zi k?sz?t?s? mascarpone tejf?lb?l)
7 dkg porcukor
1 cs. Bourbon van?li?s porcukor
1 ek. holland kaka?por
1 ek. krist?lycukor
2,5 dl habtejsz?n
0,5 dl tej
12 dkg csokidarabos reggeliz? keksz (n?lam teljes ki?rl?s? gabon?b?l)
tejcsokol?d? forg?cs

elk?sz?t?s:

  1. A kekszet durv?ra daraboljuk, majd a darabol?s sor?n keletkez? kekszmorzs?t?l elk?l?n?tj?k. Mindkett?t f?lretessz?k.
  2. A kaka?port a krist?lycukorral f?m tejki?nt?be sz?rjuk, elkeverj?k 0,5 dl tejsz?nnel, ugyanennyi tejjel, ?s kis l?ngon, kevergetve felf?zz?k. Teljesen kih?tj?k.
  3. A mascarpon?t sim?ra keverj?k a porcukorral, a van?li?s porcukorral, hozz?adjuk a kih?lt kaka?t, a vill?val ?tt?rt gesztenyemassz?t, ?s robotg?ppel magas fokozaton habosra kavarjuk.
  4. A t?bbi tejsz?nb?l habot ver?nk, ?s a kekszdarabokkal felv?ltva, a geszteny?s kr?mhez forgatjuk (egy kev?s kekszdarabk?t meghagyunk a d?sz?t?shez).
  5. A geszteny?s kr?m fel?t m?anyag dobozba kanalazzuk, ?s a kr?mbe n?h?ny ?rkot k?pez?nk a kan?llal. Belesz?rjuk a kekszmorzsa nagy r?sz?t, ?s befedj?k a t?bbi kr?mmel.
  6. A kr?met megsz?rjuk a f?lretett kekszdarabk?kkal, a megmaradt kekszmorzs?val, ?s z?lds?gh?moz?val forg?csokat szel?nk r? a csokol?d?b?l. 1-2 ?r?ra h?t?be tessz?k, hogy a keksz megpuhuljon a kr?mben. Ezut?n lefedve m?lyh?t?be tessz?k, ?s hagyjuk teljesen megdermedni.
  7. A j?gkr?met fogyaszt?s el?tt 15-20 perccel kivessz?k a fagyaszt?b?l, ?s m?r gomb?cozhatjuk is.

Tipp:

  • T?bb tejsz?nnel is k?sz?thetj?k ? szerintem sim?n elb?r ak?r 4 dl-t is. De sz?moljunk azzal, hogy ?gy kisebb hangs?lyt kap a gesztenye ?ze.
  • Frissen f?z?tt kaka? helyett instant kaka?port is haszn?lhatunk, a teljes adag tejsz?nt habb? verve. ?gy k?sz?tve, a j?gkr?m kicsit habosabb ?llag? lesz.

 


 




Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2023/07/rumos...

sponsored links

Keres?s