Rumos gesztenyés és szilvalekváros hókifli

2014-12-11

sponsored links


Személy szerint nagy kedvencem a hókifli. Vannak gyerekkoromról olyan sütemények, amiket egyszerûen nem cserélnék le semmilyen mostani "divatos" desszertre vagy bármilyen más édességre. Ilyen a zserbó, a lúdláb vagy a hólabda (kozáksapka), amiket anyukám szinte minden ünnepi alkalommal elkészített. Hókiflit már tavaly is sütöttem, akkor aszalt szilvás marcipánossal és dióssal próbálkoztam, most pedig egy egyszerû rumos gesztenyével és jó házi sûrû szilvalekvárral. A receptemen nem változtattam, tavaly is bevált és most is nagyon finom sokáig omlós maradt.

Hókifli
Hozzávalók (2 gáztepsihez):
30 dkg tk. tönköly liszt
10 dkg rétesliszt
10 dkg fehér BL55 liszt
20 dkg zsír ...

Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/12/rumos...

sponsored links

Keres?s