Rozskenyér.

2015-01-22

sponsored links


A bevásárláskor a lisztes polc felé vettem az irányt, mivel kezdet kifogyni a lisztkészlet itthon. Mostanában már kizárólag csak Nagyi titka lisztet veszek, melybõl több félét is kipróbáltam már. Éppen a lisztes zacskókat pakoltam a kosárba amikor rápillantottam a rozslisztre, így aztán abból is vettem. Jó ideje készülök már rozskenyeret sütni, de eddig még elmaradt. Igaz nem csak rozskenyeret, de fehér kenyeret sem sütök, sõt évente 2-3 alkalomnál többször még csak nem is eszek. Elkezdtem egy egyszerû rozskenyér receptet keresni, amikor is olyan szerencsém volt, hogy Hajnalka a Mókuslekvár.hu oldalon éppen akkor posztolta ezt az egyszerû, és remek receptet. Rögtön le is csaptam rá mivel úgy gondoltam, hogy minden hozzávaló van itthon. Meglepetés akkor ért, amikor a polcon hiába kutakodtam a fél csomag teljes kiõrlésû liszt után, mert sehol nem találtam. (aztán eszembe jutott, hogy kenyeret sütöttem már régebben belõle) Így nem volt más választásom, mint a teljes kiõrlésû helyett, Nagyi titka kenyérliszttel kevertem össze a rozslisztet. Kicsit aggódtam, hogy vajon milyen lesz a kenyér, de kár volt, mert nagyon, de nagyon finom. A héja ropogós, a bélezete pedig könnyû és finom. Egyszerûen nem gyõztem kivárni hogy teljesen kihûljön, (ez lehet a szeleteken is látszik) és megkóstolhassam. Kacsazsírral, paradicsommal és paprikával abbahagyhatatlan.....

Hozzávalók a kovászhoz: ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2015/01/r...

sponsored links

Keres?s