Rozmaringos tökmagkrém

2014-03-04

sponsored links

Örülnék, ha végre tényleg tavasz lenne már. Kezdek hisztis lenni. Betegesen kívánom (kívánnám) a friss zöldségeket, a zöldet, kínomban már zacskós salátákat eszem. Múlt héten belefutottunk egy annyira borzalmas paradicsomba (rizses húshoz vettük), hogy majdnem elsírtam magam. Tökre kivagyok. ;)

Na, ha valami, akkor ez a rozmaringos tökmagkrém zöld. Meg finom is, nagyon. Pirítósra, tésztára, halhoz, sós sütikbe, bármibe, akármibe. Csak együk. Csupa jó tulajdonságai vannak: tele van cinkkel, A ? vitaminnal (jót tesz a látásunknak), regenerálja a bõrt, magnéziumban gazdag (védi a szívet), jó álmatlanság ellen is. És Z.Ö.L.D.!

Laktóz -és gluténmentes.

Elõkészítés: kb. 5 perc, amíg a tökmag megpirul

Összeállítás: 5 perc

rozmaringos_tokmagkrem (37)



Hozzávalók:

20 ? 25 dkg hántolt tökmag

2 közepes gerezd fokhagyma

fél tk. friss, aprított rozmaring (vagy ízlés szerint)

3 ek. tökmagolaj(tudom, nem olcsó, de csak kevés kell bele)

fél citrom leve

kb. 1 dl víz

só, frissen õrölt bors

A sütõt elõmelegítettem 220 fokra, egy tepsit kibéleltem sütõpapírral. Elterítettem rajta a tökmagokat. Amikor a sütõ már forró volt, betoltam a tepsit és kicsit megpirítottam a magokat. Ezt megcsinálhatjuk egy száraz serpenyõben, tûzön is, feltéve, hogy van fõzõlapunk. Nekünk ugyanis lassan 1 hete nincs, elromlott.

Amíg a tökmag megpirult, megpucoltam a fokhagymát, megmostam és felaprítottam a rozmaringot. A kissé megpirított tökmagokat ? miután hûltek keveset ? késes aprítóba öntöttem és összedaráltam. Ezután hozzáadtam a fokhagymát, az olajat, a citromlevet, a rozmaringot, a sót és a borsot. Belekanalaztam néhány evõkanál vizet és krémesíteni kezdtem. Adagoltam még hozzá vizet, hogy kenhetõbb állagú legyen.

Ez pedig itt a FB oldalam.

rozmaringos_tokmagkrem (52)


Innen is szemezgethettek




sult_edeskrumpli_fozelek
Rozmaringos sült édesburgonya fõzelék


rozmaringos shortbread
Rozmaringos skót vajas keksz (shortbread)


3sutotokkremleves1
Rozmaringos sütõtökkrémleves pirított tökmaggal


parazson sült cekla
Citromos, rozmaringos céklasaláta




Folytats a blogon ... rizsazzunk.cafeblog.hu/2014/03/04/roz...

sponsored links

Keres?s