Rozmaringos-kakukkfüves csirkemell, currys basmati rizzsel és szilva chutneyval

2014-07-22

sponsored links

Nyugi nem olyan bonyolult, mint amilyen hosszúra sikeredett a cím. Hihetetlen de elég gyorsan el lehet készíteni és nagyon ízletes.









Rozmaringos-kakukkfüves csirkemell, currys basmati rizzsel és szilva chutneyval
Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg csirkemell
1 ek.szárított rozmaring vagy frissbõl 2-3 szál
1 ek.szárított kakukfû vagy frissbõl 2-3 szál
só, bors
1/2 fej fokhagyma
4 ek. olívaolaj

25 dkg basmati rizs
1 tk. curry
2 kk. só

Szilva chutney

Elkészítés:
A csirkemellet hagyjuk egészbe, jól fûszerezzük be, a sót még ne tegyük rá. Öntsük rá az olajat, forgassuk meg és zárjuk le egy dobozba és tegyük a hûtõbe egy éjszakára. Másnap sózzuk meg és helyezzük sütõzacskóba. A fokhagymát bontsuk gerezdekre és tegyük mellé.
Tegyük elõmelegített sütõbe 180°C-ra és süssük 40 percig. Vegyük le a sütõzacskót, locsoljuk meg a csirkemelleket a saját szaftjával, majd helyezzük vissza még 10-15 percre.
A rizst mossuk meg, akkor jó, ha már a víz szinte tiszta színû marad. Öntsük fel háromszoros vízzel, fûszerezzük curryvel és sózzuk meg egy picit. Nagyon nem szükséges, mert önmagában is nagyon kellemes íze van. Amikor már úgy érezzük, hogy majdnem kész, zárjuk el a gázt, fedjük le és tegyük félre.
Szilva chutney-t el lehet egy nappal elõtte is készíteni, de amíg a hús sül, bõven kész lehetünk ezzel is.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/07/rozma...

sponsored links

Keres?s