ROZMARINGOS FOCACCIA

2014-02-07

sponsored links

ROZMARINGOS FOCACCIA


Elfogyott a kenyér itthon, így kipróbáltam ezt a régen kinézett rozmaringos focaccia receptet. Ez egy olasz lapos kenyérféle, általában tepsiben vagy tortaformában van elkészítve. Lehet csak natúr ízesítésû, azaz sós, de lehet rozmaringos, olivabogyós vagy szárított paradicsomos focacciát is készíteni. Én most csak rozmaringot használtam, meg a tényleg aranyszínben játszó házi olívaolajat. Ebédre készítettem, vacsorára már csak 2 szeletnyi maradt. :)

HOZZÁVALÓK

500 g liszt
300 ml langyos víz
3 dkg élesztõ
1 tk cukor
1 tk só
1 tk olívaolaj
rozmaring kedünk szerint

ELKÉSZÍTÉSE

  1. Elõször 200 ml cukros langyos vízben felfuttattam az élesztõt.
  2. A lisztet a sóval, az olívaolajjal, a maradék vízzel, ízlés szerinti rozmaringgal összegyúrtam, majd jött hozzá az élesztõs víz. Amikor szépen átdolgoztam, akkor egy órát magára hagytam, hogy duplájára keljen
  3. Mégegyszer átdolgozzuk a tésztát. Én nem nyújtottam ki, csak a kiolajozott tepsibe beletettem és kézzel - ököllel szépen nagyjából formára ütögettem, nyomogattam. Ezután ismételten várunk vele fél órát.
  4. Ha letelt az idõ, akkor egy fakanál segítségével lyukakat nyomunk a tésztába - egyenlõ távolságra egymástól. Én szabályos oszlopokat és sorokat nyomogattam. Ilyenkor nem kell teljesen átszúrni a tésztát. Egy kis olíva olajat öntök a tetejére és kézzel / kenõtollal szépen elkentem, nagyszemû tengeri sóval sóztam, illetve apróra vágott rozmaring darabokat szórtam a tetejére.
  5. Sütõben 180 fokon aranysárgára sütjük.
  6. Én mivel nem rögtön ettünk belõle egy tiszta törölgetõ ruhát bevizeztem, majd a foccaciára tettem és visszatettem a lekapcsolt, de még meleg sütõbe, így tovább friss marad.

Folytats a blogon ... splitinapok.blogspot.com/2014/02/foca...

sponsored links

Keres?s