Rosé, Párizsban a nyár slágere

2014-08-06

sponsored links



Jó néhány gasztromagazint végigvizslattam Párizsban, boltokban és éttermekben is megfordultam. A nyár abszolút befutó itala a rosé Párizsban! Imádtam egy pohárka gyöngyözõ nedût lehörpinteni. A boltok polcain behûtve sorakoztak a finom italok minimum 20 fajta változatban kisebb és nagyobb kiszerelésben. Ha csak egy-két pohárnyi borra vágyik az ember, akkor nem kell megvenni egy teljes palackkal, van kisebb is! Például desszertek mellé, esti beszélgetésekhez, könnyû húsokhoz, nyári fröccshöz.
MI A ROSÉ?
Borfajta, mely halvány rózsaszíntõl egészen a világos piros színekben pompázhat. Vörös szõlõbõl készítik. A héjban található színanyagtól kapja ezt a különleges árnyalatot. Röviden és tömören a ledarált szõlõn nem hagyják olyan sokáig rajta mustot. Így nem lesz olyan intenzív vörös a bor színe! Árnyalat az áztatás idõtartamától függ!
Jellemzõ a roséra, hogy friss, üde, gyümölcsös jegyekkel bódítja el fogyasztóját. Igazi felüdülés! Fogyasztási hõmérséklete kb. 7-11 °C között mozog.
Az én hazai kedvencem a következõ: Sauska Rosé 2009-es évjárat

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2014/08/rose...

sponsored links

Keres?s