Rostoslé házilag barackból, répából....akármibõl :)

2014-07-07

sponsored links

 

3 évente annyi sárgabarackunk terem, hogy alig gyõzzük feldolgozni és osztogatni az ismerõsöknek. Mindig fõzök dzsemet, teszek el a fagyasztóba szeleteket és készül pálinka is belõle. Idén megakadt a szemem Rebarbara receptjén és szinte azonnal nekiálltam elkészíteni a házi rostos levet sárgabarackból. Andi szerint bármilyen gyümölccsel elkészíthetõ ez a lé és én már biztosan tudom, hogy más gyümölccsel is kipróbálom. 

Az elsõ adagot sárgarépával kombináltam, a másodikat almával és õszibarackkal.

Isteni finom ez az ital, rostos és nagyon kevés cukrot tartalmaz. Nyolc liter készül a megadott mennyiségbõl és ehhez elég csupán 20 dkg cukor. 


Hozzávalók:

3 kg sárgabarack (nálam egyszer negyed kiló, puhára fõzött répa volt egy része, másodszor pedig õszibarackkal és almával kombináltam)
20 dkg cukor
1 csomag befõtt tartósító
1 citrom leve
víz

A barackot megmosom,kimagozom, a citromlével együtt egy 10 literes fazékba teszem.

Botmixerrel  szétzúzom és 1 liternyi vízzel felteszem fõni.

Amikor forr,hozzákeverem a cukrot és a tartósítót, felöntöm annyi vízzel hogy 8 liter legyen az egész. Újból felforralom.

A habját leszedem és az elõkészített üvegekbe töltöm.

Száraz dunsztba teszem és ott hagyom kihûlni.



Folytats a blogon ... teller-cake.blogspot.com/2014/07/rost...

sponsored links

Keres?s