Rostos sárgabarack ivólé ?befõzõautomatával

2014-07-02

sponsored links





A sárgabarack amellett, hogy nagyon finom, igen gazdag vitamin és ásványi anyag tartalommal bír. Fokozza a vérképzést, csökkenti az asztmás panaszokat. Vízhajtó és méregtelenítõ hatású is egyben,segít a fertõzések legyõzésében. Felhasználása sokrétû, krémlevesek, kompótok, sütemények fontos alapanyaga lehet.
Én is igyekszem hasznosítani a kertünkben lévõ két fának a termését.
Már tettem el baracklekvárt, befõttet , és ivólé készítést is terveztem, azonban gyümölcscentrifuga híján nem igazán akartam nekiállni, mert a lé kinyerése igen nehézkes a gyümölcsbõl. Bármennyire is turmixolom, passzírozom, szûröm, mégis összegyûlik a gyümölcs sûrûje az üveg nyakánál. Így ma arra az elhatározásra jutottam, hogy rostos ivólevet fogok eltenni , meg sem próbálkozom az átlátszó tiszta nedû kinyerésére.
Néhány napja ott árválkodik még egy kevés sárgabarack a terasz asztalon.
Alapos mosás után lobogó-forró vízbe dobtam, majd hideg vízbe kiszedtem. Ezután héja könnyedén lehúzható lett. Az így lepucérított barackot turmix-szal pépesítettem. Hogy ne barnuljon meg, tettem rá egy kevés citromsavat. Öntöttem hozzá kevés vizet , pici édesítõszert, majd kimosott üvegekbe tettem, és automatával 90 fokon 30 percig dunsztoltam.


Folytats a blogon ... akokidlitortai.blogspot.com/2014/07/r...

sponsored links

Keres?s