Ropogós pirított tofu kápia paprikával (laktózmentes, gluténmentes, vegán) + Smartchef szakácsrobot készülék

2017-12-12

sponsored links

Korábbi bejegyzésben írtam, hogy azon szerencsés 12 személy közé kerültem, akiket kiválasztottak, hogy teszteljék a Smartchef szakács robot készüléket. Elsõ receptként egy ?lassú fõzés? (slow cooking) programmal fõzött babgulyás receptjét hoztam nektek. A második recept egy “joghurt” (yoghurt) programmal készített kókusz ivójoghurt volt. Most pedig egy ropogós tofu receptje jön, amely a család nagy kedvence lett.

A tofut az egész család imádja. A gyerekek már akkor eszik (fõleg a füstöltet), amikor kockákra vágom. Ádi még ici-pici sót is szokott szórni a kis kockákra és úgy bekapja. Már ott tartunk, hogy két nagy csomag tofu kell nálunk ebédre, mert mindenki annyit eszik belõle, hogy kell ekkora mennyiség. Ha marad is egy kevés, azt biztosan megesszük vacsorára salátával, zöldségekkel, humusszal, kenyérrel.

A tofut serpenyõben is jól lehet pirítani, de a Smartchef profin elvégzi a munkát rövidebb idõ alatt, mintha serpenyõben készítenénk. A “barnít” (brown) program nemcsak tofu pirítására jó, hanem gomba pirítására is. Én akárhányszor akármilyen tûzhelyen pirítok gombát, mindig levet ereszt és nem lesz szépen megbarnult. A Smartchefben készítve nem ereszt levet a gomba, azonnal pirulni, barnulni kezd és 10 perc alatt fantasztikus ízû pirított gomba lesz belõle. Pedig ugyanúgy készítem elõ a gombát, ugyanolyan gombát használok, és Smartchefben sikerül, tûzhelyen nem. Ez a recept viszont a tofuról szól, amit fokhagymával és kápia paprikával készítettem. Magában is jó nasinak… annyira finom! ? Mi rizzsel és lilakáposzta salátával ettük! Fenséges volt!

Ropogós pirított tofu kápia paprikával (laktózmentes, gluténmentes, vegán) + Smartchef szakácsrobot készülék
 
Elõkészítési idõ
Fõzési idõ
Teljes idõ
 
Könnyen elkészíthetõ, gyors, ropogós tofu recept.
Szerzõ:
Recept típusa: fõétel
Konyha: vegán, gluténmentes
Adag/mennyiség: 4-6 fõre
Hozzávalók
  • 2 csomag (300 g/csomag) natúr kemény tofu, felesleges víz kipréselve belõle, 1x1 cm-es kockákra vágva
  • 1 db nagy kápia paprika, kisebb darabokra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1 evõkanál kókuszzsír
  • feketebors
Elkészítés
  1. Tegyünk a Smartchef készülékbe fél evõkanál kókuszzsírt, adjuk hozzá a felkockázott tofu és kápia paprika felét.
  2. Válasszuk ki a "barnít" (BROWN) programot, majd a START gombot megnyomva, indítsuk el a programot. A készülék tetejét hagyjuk nyitva.
  3. Öt perc eltelte után adjuk hozzá a felaprított fokhagyma felét és sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint. Kevergessük át, hogy a tofu és a paprika mindenhol jól megpiruljon.
  4. Ha lejárt a program, kanalazzuk ki az elkészült tofut, paprikát, majd a maradék alapanyagokból készítsük el a második adagot ugyanígy. Azért van szükség arra, hogy két részletben csináljuk, hogy a tofu kockák és a kápia paprika is jól meg tudjanak pirulni minden oldalukon.
Jegyzetek
Ha nincs Smartchef készüléke valakinek, akkor az ételt serpenyõben közepes láng felett is el tudja készíteni.
3.5.3229

A ropogós, pirított tofu elkészítésérõl videó is készült?


Folytats a blogon ... www.zizikalandjai.com/2017/12/ropogos...

sponsored links

Keres?s