Ropogós pizza élesztõ nélkül

2014-02-03

sponsored links

Több pizza is található a blogomon, mindegyiket nagyon szeretem. Igen, imádom a pizzát az egész családommal együtt, ennek ellenére túl gyakran nem készül, nem is tudom, hogy miért? Ha készül, akkor általában szombat délután szoktam sütni, mint ahogy most is. 
A férjem nagyon kritikus a pizzákkal kapcsolatban, inkább a vékony tésztájút szereti - és én is. Bár járt már Olaszországban és ott ízlett Neki a vastag tésztájú pizza is. Ilyen ropogós pizzát most készítettem elõször, amire azt mondta, hogy meg meri kockáztatni, szerinte ez teljesen ugyanolyan, mint az igazi olasz ropogós pizza. Na, ez már dicséret a javából, igaz? :) Egyébként nálam is most ez lett az elsõ számú kedvenc. Egyszerû elkészíteni, szép vékony, ropogós a tésztája és nagyon finom.






Hozzávalók a tésztához: 4 darab 20 cm átmérõjû pizzához
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl víz
- 1 evõkanál natúr joghurt
- 1 dkg só
- 30 ml olíva olaj

A feltéthez nálam:
- sûrített paradicsom
- kolbász
- trappista sajt



Elkészítés:
1. A liszt felét a többi hozzávalóval összekeverjük egy tálban fakanállal, majd lefedjük a fóliával és 30 percig pihentetjük. 
A pihentetési idõt be kell tartani ahhoz, hogy finom, valóban ropogós pizzát kapjunk!!
2. Ha eltelt a 30 perc, hozzáadjuk a maradék lisztet és elõször fakanállal keverjük, majd kézzel összegyúrjuk, de vigyázat!! nem kell teljesen simára gyúrni, mert az újabb pihenés után így lesz a tésztánk rugalmas, sima és sütéskor ropogós. Az sem baj, ha  a lisztszemek itt-ott még látszanak a tésztán/tésztában. Négy egyforma gombóccá alakítjuk és fóliával letakarva 20 percet pihentetjük.
4. Kézzel kinyújtjuk vagy kilapogatjuk egyenként a gombócokat kb. 20 cm átmérõjûre (nem szükséges nyújtófa), így igazi rusztikus pizzát kapunk. Lyukacsos aljú pizzasütõformába tesszük a tésztát, sûrített paradicsommal lekenjük, teszünk rá kolbászkarikákat, reszelünk rá sajtot.
5. Elõmelegített légkeveréses sütõben 230 fokon 8-9 percig sütjük. 
(Feltétként bármit tehetünk rá, csak olyan dolgokat ne, aminek leve van, mert akkor nem lesz ropogós a pizzánk.)
Tehetünk rá fûszereket is: oregánót és ilyesmit, én most lehagytam, de nekem így is nagyon finom volt.


Jó étvágyat!
 

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2014/02/ropogos...

sponsored links

Keres?s