Ropogós csirkemell csíkok lecsóval és sült krumplival
sponsored links
Ma igencsak spórolós ebédet készítettem:) Egy fél csirkemellbõl két fogást:) Az egyik negyed csirkemellbõl a pici Annának készült zöldborsó-burgonya-csirkemell megfõzve, turmixolva. A másik negyed mellet pedig
egy kevés szójaszósszal és tabasco szósszal bepácoltam, majd mielõtt egy kevés olajon megpirítottam volna, adtam hozzá egy csapott ek. étkezési keményítõt. Ettõl finom, ropogós kérget kapott. Kivettem a serpenyõbõl és félretettem.
Hozzávalók:
(1 személyre)
negyed csirkemell filé
szójaszósz
tabaszco szósz
1 csapott ek. étkezési keményítõ
2-3 ek. étolaj
Lecsóhoz:
1 kis fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
só,
bors
Köretnek:
1 db burgonya
Elkészítése:
Igazából hamar elkészült, szénhidráttartalma a krumplival együtt 35,4 gramm, burgonya nélkül. Ámbár akkor érdemes dupla adag lecsót készíteni hozzá, mert akkor is csak 19,2 gramm a szénhidráttartalma.
Ennyit tesz, ha az ember inkább elõre kiszámolja az étel várható szénhidráttartalmát...