Ropogós csirkemell csíkok lecsóval és sült krumplival

2014-08-06

sponsored links

Ma igencsak spórolós ebédet készítettem:) Egy fél csirkemellbõl két fogást:) Az egyik negyed csirkemellbõl a pici Annának készült zöldborsó-burgonya-csirkemell megfõzve, turmixolva. A másik negyed mellet pedig
egy kevés szójaszósszal és tabasco szósszal bepácoltam, majd mielõtt egy kevés olajon megpirítottam volna, adtam hozzá egy csapott ek. étkezési keményítõt. Ettõl finom, ropogós kérget kapott. Kivettem a serpenyõbõl és félretettem.
Hozzávalók:
(1 személyre)

negyed csirkemell filé
szójaszósz
tabaszco szósz
1 csapott ek. étkezési keményítõ
2-3 ek. étolaj

Lecsóhoz:

1 kis fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
só,
bors

Köretnek:

1 db burgonya

Elkészítése:

A lecsóhoz vékony szeletekre vágtam a hozzávalókat. A csirke után éppen csak átsütöttem a visszamaradt olajon. Sóztam, borsoztam. Még enyhén roppanós maradt. A csirkehús mellé tettem a serpenyõbõl. Még éppen maradt annyi olaj, hogy az 1 db közepes méretû krumplit felszeletelve meg tudtam sütni. Még kissé ez is roppanós maradt. A végén sóztam meg, majd a lecsó mellé helyeztem.
Igazából hamar elkészült, szénhidráttartalma a krumplival együtt 35,4 gramm, burgonya nélkül. Ámbár akkor érdemes dupla adag lecsót készíteni hozzá, mert akkor is csak 19,2 gramm a szénhidráttartalma.
Ennyit tesz, ha az ember inkább elõre kiszámolja az étel várható szénhidráttartalmát...

Folytats a blogon ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo...

sponsored links

Keres?s