Ropogós bõrös oldalas

2014-08-01

sponsored links

IMG_3539

Nem szabad éhesen vásárolni, rég tudom. Olyankor túlvásárolom magam, mert mindenre csorog a nyálam. Aztán mégis, megint beleestem ebbe a hibába. Mert ugye én nem nagyon szoktam venni oldalast. Talán egy évben egyszer. Azt is csak Gábor kedvéért, mikor már elege van az “egészséges” húsokból. A gyerekeim kényesek, nem szeretik a zsíros húsokat. Már akkor is nyavalyognak, ha a marhalábszár pörköltben meglátnak egy kollagénosabb egyedet. Szóval baromi éhes lehettem, mert azonnal lecsaptam a gyönyörû husira, sõt, még a bõrös karajt is meg akartam venni, de Gábor lebeszélt, mert ismer, tudja hogy csak megkívánom, megcsinálom, aztán épphogy megkóstolom… Mindenesetre megdumáltam az eladóval, hogy jövõ héten azt fogok venni.?

Szóval hazajöttünk a pakkokkal, és konstatáltam, ebbõl, ha jót akarok enni, ma már nem lesz vacsora, mert bizony be kell pácolni jó sok fokhagymába, hogy ízes legyen.  Beirdaltam a bõrét, felszeleteltem, befokhagymáztam, besóztam, kakukkfûvel jól bedörzsöltem, a bõrét is. Lefóliáztam, és éjszakára betettem pihenni a hûtõbe.

Hozzávalók:

1 bõrös disznó oldalas

1 fej fokhagyma

4-5 kakukkfû ágacska

1 citrom

2 sárgarépa

1 kisebb zeller+ két szár

1 lila hagyma

1 vöröshagyma (sose értem, az egyik mér írandó egybe, a másik meg külön…)

minimum egy fél szerecsendió

bors

3 evõkanál libazsír

(a salátát nem részletezem, került bele rukkola, jégsaláta, sült cukkini, újhagyma, koktél paradicsom, olívaolaj, citromlé, tehén túró; és az avokádó krémet sem, ami ugye “guacamole”, csupán tejföl helyett kefirt tettem hozzá)

Mint már írtam, a húst bepácoltam, állni hagytam.

A szeletekre csorgattam citromot ( a bõrére nem), és alaposan megszórtam szerecsendió reszelékkel. A tepsit kikentem a zsírral, belehelyeztem a husikat bõrükkel felfelé, és az elõmelegített 240 fokos sütõbe toltam. Megvártam míg hólyagosodik a bõr, visszavettem a hõmérsékletet 160 fokra, és sütöttem egy órát. Ekkor kivettem a sütõbõl, az összevágott zöldségeket beletettem a tepsibe a husik közé, visszatoltam még egy órára.

Ennyi. Lehet enni?

 

IMG_3549

IMG_3550

 



Folytats a blogon ... https://reviczkyblog.com/2014/08/01/r...

sponsored links

Keres?s