Rizslisztes ?kenyérke?

2014-03-30

sponsored links

Rizslisztes kenyérke



Glutén-, laktóz-, cukor- és élesztõmentes.

Amikor elkezdtem ezt a tej-, búzaliszt- és cukormentes diétát, a legnagyobb problémát az okozta, hogy mit fogok enni reggelire. Az elsõ hét puffasztott rizsszeletekkel telt, ami azért hosszú távon nem az igazi. Már nagyon ettem volna valami ?rendes? kenyérféleséget. Így találtam rá erre a receptre. Rizslisztbõl készült muffinformában, szóval a formázással sem kell bajlódni, csak összekeverjük, beleöntjük, kisütjük és kész.

Azért nem ez lesz a kedvenc kenyerem, már alig várom, hogy visszatérjek a megszokottakhoz, de akkor, egy hét kenyérmegvonás után nagyon jól tudott esni :)



Hozzávalók:

2 tojás

1 bögre rizsliszt

1 bögre víz

0,5 tk só

1 tk citromlé

0,5 tk fokhagyma granulátum



Elkészítés:

A hozzávalókat simára keverjük.

Kizsírozott/olajozott muffinformába töltjük.

200 °C-ra elõmelegített sütõben 25 percig sütjük.

Én muffinkapszliban sütöttem, ami nem volt túl jó ötlet, másnapra már nagyon ragaszkodott a tészta a papírhoz.

Érdemes csak annyit készíteni, amennyit aznap megeszünk, nekem másnapra kissé megkeményedett.



Konyhalál Facebook oldalhoz itt tudsz csatlakozni! :)



Rizslisztes kenyérke



Rizslisztes kenyérke


Hasonló bejegyzések:




kubai salsa
Kubai salsa láz és kubai kenyér


krumplilepény 2
Joghurtos krumplilepény ? variáció köret-témára


20120809-005
Rumosdiótorta


20120226-009
Almás-fahéjas tápiókapuding


20130616-006
Pastéis de Belém/Pastel de nata




Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2014/03/30/rizs...

sponsored links

Keres?s