Rizskók

2014-01-06

sponsored links

Könnyû fogás egy remek bableves vagy gulyás után. Nagyszerûsége az egyszerûsége.

1


Hozzávalók:

1 l tej
1 csésze rizs (ne jázmin rizst használj)
4 egész tojás
4-5 evõkanál kristálycukor
vaníliás cukor
reszelt citromhéj
1 csipet só


A rizs tedd fel fõni 2 dl vízben. Ha a rizsszemek elkezdtek duzzadni, add hozzá a tejet és a sót. Fõzz belõle tejberizst. nem baj, ha nem lesz teljesen kemény a rizs, az állás miatt késõbb úgyis magába szívja majd a folyadékot.


Most hagyd hûlni.


A tojássárgát keverd habosra a cukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal.


Keverd hozzá a rizshez.


A tojások fehérjét verd kemény habbá a végén egy kanál cukorral, teljesen verd fel.


Forgasd bele a rizses masszába.


Vajazz ki egy jénait, vagy sütõformát és öntsd bele a masszát.


180 fokon süsd 15-20 percig szép sárgás-barna legyen a teteje.


Tálald szörppel vagy lekvárral. A csokiöntetes változata is isteni, nem beszélve a karamellásról.



  DSC07772_resize

Rizskókos jó étvágyat!


Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/01/06/riz...

sponsored links

Keres?s