Rizses hús házi vágott vegyes savanyúsággal

2014-02-04

sponsored links

Egy fajta rizses hús már van a blogon, de az pörköltesen készült. Ez pedig zöldségekkel, borsóval, és fehéren.
Hozzávalók:

kb. 60 db sertéshús, kockákra vágva
1 fej vöröshagyma
2-3 ek. étolaj
bors
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem
1 db krumpli
10 dkg zöldborsó
20 dkg rizs
2 ek. étolaj
petrezselyemzöld

Elkészítése:

A finomra vágott vöröshagymát 2-3 ek. étolajon, enyhén megsózva, fedõ alatt üvegesre párolom. Hozzáadom a húst és nagy lángon, gyakran megkeverve addig pirítom, amíg levet ereszt, illetve ezt a levet el is fõvi. Ekkor hozzáadom a feldarabolt zöldségeket, burgonyát, zöldborsót, sózom, borsozom, kis ideig pirítom, majd beleöntöm a 2 ek. étolajon megpirított és dupla mennyiségû vízzel felengedett rizst. Felforralom, majd takaréklángon mûködõ sütõbe teszem, ahol addig marad, amíg a hús megpuhul és a rizs is elkészül. Tálaláskor megszórhatjuk finomra vágott petrezselyemzölddel (nekem nem volt).
Most vágott vegyes savanyúsággal tálaltam.
Ezt a vágott vegyes savanyúságot én tettem el... Érdekessége, hogy vékonyra szeletelt birsalma is van benne. Nagyon finom, ahogy a savanyúságlé átjárta. Legközelebb is teszek a savanyúságba.



Folytats a blogon ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo...

sponsored links

Keres?s