Rizses borjúmáj kovászos ubival
sponsored links
Benke Laci bácsi szerint, hogy ne töltsük a fiatalságunkat a konyhában, meg a naaagy melegre hivatkozva, most a gyorsan elkészülõ kajákra illik összpontosítani. Aztán lehet 40 fokos meleg, de egy idõ után az ember fia csak megéhezik( a sok dinnnye meg fagyi után...)Ilyenkor, jól jön egy jó adag rizses borjúmáj jéghideg kovásos uborkával. Nyammmi!
Azoknak, akik nem szeretnek receptet olvasni: külön-külön elkészítem a resztelt (lepírított)májat, meg a sárgarépás rizset és a végén összevegyítem.
Resztelt borjúmáj
Hozzávalók: 500 g friss borjúmáj, 3 hagyma, olaj, fûszerpaprika, majoránna, bors, só.
A májat megmossuk és felszeleteljük. Az apróra vágott hagymát forró olajban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a májat, megszórjuk majorannával, fûszerpaprikával meg borssal és készre pirítjuk. Csak az elkészült májat sózzuk meg.
Sárgrépás fõtt rizs
Hozzávalók: 1 hagyma, 2 sárgarépa, 200 ml rizs, 50 ml olaj, só, bors.
A hagymát meg a sárgarépát apróra vágjuk, forró olajon kissé megpírítjuk, hozzáadjuk a megmosott rizset, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és puhára pároljuk. A végén összevegyítjük a pirított májjal és azonnal tálaljuk.