Rizottó zsályás csirkemájjal

2014-06-02

sponsored links

Eddig még sosem készítettem igazi rizottót, de már rég szerettem volna kipróbálni, na most jött el ennek is az ideje. Annyira finomra sikeredett, hogy még édesapám is kétszer kért belõle, pedig féltem, hogy a parmezán jellegzetes íze miatt nem fogja szeretni :) Ezennel felvéve a többször is elkészítendõ ételek listájára. Igaz, nem igazi rizottónak való rizsbõl készült, de szép, egyforma, gömbölyded szemû rizst választottam hozzá.


Hozzávalók (4 személy részére): 35 dkg szép gömbölyded szemû rizs (vagy rizottónak való rizs), 1 hagyma, fél dl fehérbor, fél liter húsleves, 10 dkg reszelt parmezán, só, 4 db házi csirke/tyúk mája (ha boltiból készítjük, akkor vegyük kétszeresét), 5 - 6 zsályalevél, bors, 3 - 4 evõkanál olaj.
Elkészítése: A  finomra aprított hagymát kevés felforrósított olajon üvegesre dinszteljük, vigyázva, hogy ne égjen meg, hozzáadjuk a rizst, picit átforgatjuk az olajon amíg fehéredni kezd, sózzuk, hozzáöntjük a fehérbort, addig kavargatjuk, míg az alkohol elpárolog, a bort felissza a rizs, ezután fokozatosan adjuk hozzá a húslevest, egyszerre csak annyit, amennyit 5 - 6 perc alatt beszív a rizs. Amikor a rizs megpuhult, de nem szétfõtt hozzákavarjuk a parmezánt
Kevés olajat felforrósítunk, hozzáadjuk a finomra aprított zsályaleveleket, átforgatjuk, rátesszük a májat, borsozzuk, felöntjük fél dl fehérborral, lefödve néhány perc alatt puhára pároljuk, picit megpirítjuk, de csak éppen 1 percig, hogy ne keményedjen meg.
 A rizottónk Jamie Oliver szerint akkor tökéletes, ha a tányér egyik szélérõl, átfolyik a másikba :)

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/06...

sponsored links

Keres?s