Rizottó fügés sertésraguval

2014-08-13

sponsored links

A tegnap sikerült 10 db szép érett lila fügét vennem, meg is készítettem, az alábbi finomság sikeredett belõle. Nagyon finom lett és természetesen különleges :) Észrevettem, mostanában több rizst eszünk, mint krumplit :)


Hozzávalók (4 személy részére): 60 dkg sovány sertéshús, 8 db érett lila füge, 1 hagyma, 1 dl rosé bor, só, bors, kevés olaj. A rizottóhoz: 2 borospohár rizs, 1 hagyma, 4 dkg reszelt parmezán, 1 dl fehérbor, 3 - 4 evõkanál frissen facsart zöldcitromlé, kevés citromhéj, 0, 5 liter húsleves, só, kevés olaj.
Elkészítése:
  1. Elõkészítjük a ragu hozzávalóit: a falatnyi kockákra vágott húst, a fügét, a bort, a hagymát.
  2. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük a felforrósított olajon.
  3. A megdinsztelt hagymához hozzáadjuk a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk.
  4. A már kifehéredett húshoz hozzáöntjük a bort, hagyjuk, hogy teljesen elpárologjon, majd felöntjük 2 - 3 dl langyos vízzel, puhára pároljuk, ha szükséges a vizet pótoljuk közben.
  5. A fügét megmossuk, a szárát levágjuk, felszeleteljük.
  6. A megpuhult, zsírjára sült húshoz hozzáadjuk a fügét, 5 - 8 percig együtt sütjük.
  7. Elõkészítjük a rizottó hozzávalóit: a rizst, a hagymát, a parmezánt, a bort, a citromot.
  8. A finomra aprított hagymát a felforrósított olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a rizst, folyamatosan kavargatva addig sütjük, míg a rizs kifehéredik.
  9. A kifehéredett rizshez hozzáadjuk a bort, sózzuk, addig fõzzük, míg a rizs teljesen beszívja a bort.
  10. Ezután fokozatosan adagoljuk a rizshez a húslevest, mindig csak annyit, amennyit pár perc alatt elfõ a rizs, így puhára pároljuk, végül hozzákavarjuk a parmezánt, a citromhéjat, a citromlevet, 2 - 3 percig lefödve pihentetjük.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/08...

sponsored links

Keres?s