Ricottás-sárgabarackos palacsinta
sponsored links
Napfényes nyári reggelik elmaradhatatlan kelléke lehet mostantól ez a pufi palacsinta: zamatos sárgabarackdarabok és ricotta. Hmm:) A palacsinta még mindig nem a leggyakoribb vendég a konyhámban, ezúttal is csak mondhatni véletlen készült. Sokáig gondolkodtam mi legyen a sorsa a pár szem lekvárból megmaradt érett sárgabaracknak, majd eszembe jutott, hogy miért ne kerüljön bele egy puha palacsintába, úgyis régen volt már. Volt még egy kis maradék ricotta is, így ebbõl is került a tésztába egy kevés, valamint mellé is egy kis mézzel és pisztáciával. Remek napindtó egy ráérõs hétvégére, próbáljátok ki:)
Hozzávalók
- 1 dl tej
- 2 egész tojás + 1 tojásfehérje
- 4 dkg olvasztott vaj
- 1 ek. méz (vagy juharszirup)
- 1 ek. porcukor
- 20 dkg finomliszt
- 1 cs sütõpor
- csipet fahéj
- 2 ek. ricotta
- 4-5 szem érett sárgabarack
Elkészítés
- A tojásokat (az 1 darab fehérje kivételével) a porcukorral és a mézzel habosra keverjük.
- Hozzákeverjük az olvasztott vajat.
- Végül a sütõporos liszttel és a tejjel az egészet simára keverjük.
- Hozzákeverjük a ricottát és egy csipet fahéjat is.
- Legalább 2 órára (de akár egy éjszakára is) betesszük a hûtõbe.
- Sütés elõtt a korábban meghagyott tojásfehérjébõl robotgéppel kemény habot verünk és a palacsintatésztába forgatjuk.
- A sárgabarackokat meghámozzuk és felkockázzuk.
- Forró teflon serpenyõbe adagoljuk a palacsintákat majd sárgabarack darabokat szórunk a még nyers tészta tetejére. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- Mézzel édesített ricottával és baracklekvárral tálaljuk.