Ribizlis-zabpelyhes pohárkrém

2014-07-15

sponsored links

Szeretjük az egyszerû, sütés nélkül készülõ édességeket, ilyen ez a finom pohárkrém is. Picit talán idõigényesebbnek számít, mivel a morzsás réteghez a zabpelyhet a sütõben is sütni kell kicsit. De érdemes elkészíteni, mert nagyon finom, és a cukorba forgatott apró gyümölcsszemekkel mutatós is. Még szebb és finomabb lehet, ha a tetejét megcsorgatjuk kevéske mézzel. :) A recept megjelent a Kifõztük Magazin júliusi számában, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 6 pohárhoz:

  • 2 evõkanál vaj
  • 3 evõkanál barna cukor
  • 12 dkg zabpehely
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 kis pohár (180 g) natúr joghurt
  • 1-2 evõkanál méz
  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg ribizli
  • finom szemcséjû kristálycukor




  • A vajat serpenyõben felhevítettem, hozzáadtam a cukrot, a zabpelyhet, és pár percig pirítottam.
  • Tepsibe öntöttem, majd 170 fokra elõmelegített sütõben 15 percig sütöttem.
  • Félidõben fakanállal átkevertem, a sütõbõl kivéve hagytam kihûlni.
  • A krémhez kézi habverõvel elkevertem a mascarponét a joghurttal, közben ízesítettem a mézzel.
  • A tejszínbõl kemény habot vertem, és fakanállal óvatosan a joghurtos krémbe forgattam.
  • A krémet a poharak aljába halmoztam, a tetejükön elosztottam a zabpehelymorzsát.
  • A ribizlit megmostam, papírtörlõvel kicsit leitattam a nedvességet a fürtökrõl.
  • Leszemeztem, finom szemcséjû kristálycukorba forgattam, és a zabpehelymorzsára halmoztam.
  • Jól lehûtve kínáltam.



Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2014/07/ribizlis-...

sponsored links

Keres?s