Ribizlis pohárdesszert
sponsored links
Kezdem azzal, hogy ez tulajdonképpen nem is recept, hanem inkább a szüleim kertjébõl szedett ribizlinek akartam méltó helyet találni . Így aztán egy gyors desszertre sikerült idõt szorítani, amit elkészíteni nem nagy ügy.
Ribizlis pohárdesszert
Hozzávalók 3 kehelyhez: 6 marék ribizli, néhány darab babapiskóta vagy más jellegû piskóta, 2 dl tejszín, fél tasak vaníliás pudingpor, 2,5 dl tej, 2 evõkanál cukor.
Elkészítése: A vaníliás pudingpor, a cukor és a tej felhasználásával pudingot fõzünk, majd hûlni hagyjuk. Amikor kihûlt a tejszínt habbá verjük és a pudinggal összekeverjük. A ribizlit leszedjük a gerezdekrõl, majd megmossuk. Tálakba, poharakba rétegezzük, a piskótát, a krémet és a ribizlit. Behûtjük, mert hidegen nagyon finom.