RIBIZLIS HABOS SZELET

2014-07-13

sponsored links


A süteményt is Andi oldaláról néztem ki.
Még mindig van egy kis ribizlink, ezért választottam ezt a krémes, gyümölcsös, linzertésztás sütit.

15 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
5 dkg kristálycukor
1 citrom reszelt héja

4 dl tej
2 tojás sárgája
3 ek. liszt
3 csapott ek. kristálycukor

3 tojás fehérje
12 dkg porcukor
1/2 citrom leve
1 csapott ek. étkezési keményítõ

A lisztben a vajat elmorzsolom és a többi hozzávalókkal együtt linzertésztát gyúrok.
24 cm-es átmérõjû tortaformába belenyomkodtam és elõsütöttem.

A tojássárgáját a liszttel a cukorral és a tejjel simára kevertem.
Sûrûre krémet fõztem belõle.

A tojásfehérjét elkezdtem felverni, közben hozzáadtam a porcukrot és a keményítõt. Kemény habot  készítettem belõle.

Az elõsütött tésztára rákentem a sárga krémet.
A ribizlit rászórtam és egy nektarint is rákockáztam.

A tojásfehérjébõl készült habot ráraktam a gyümölcs tetejére és visszatettem a sütõbe.
Amikor már barnult a teteje akkor kivettem és hagytam kihûlni, majd betettem a hûtõbe.






Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... piroskonyha.blogspot.com/2014/07/ribi...

sponsored links

Keres?s