Retro Burger ? Sült kolbász

2014-05-20

sponsored links

A Retro Burger már szerepelt kínálatunkban, viszont azóta fuzionált a mellette lévõ grill bódéval és immár közös erõvel kényeztetik a vendégek ízlelõbimbóit. Az új és közös nevükrõl nem tudtam informálódni ezért maradtam az általam ismert hambis verziónál, de ha megfejtem a rejtélyt akkor majd pontosítom utólag. Múlt héten jött egy olvasói képbeküldés mégpedig egy kolbászos szettrõl amit itt fogyasztottak. Jó alaposan felcukkoltam magam és eldöntöttem, hogy megteszem azt a rettenetes 300 méteres távolságot a nemes ügy érdekében.

Egyetlen opció van, egy szál sült kolbász aztán kifújt. Meglepõ, hogy darabra mérik és nem dekára, de biztos átrágták magukat már ezen a kérdésen párszor. Mellé természetesen kérhetünk kiegészítõket, én személy szerint mustárt, zsemlét és uborkát kértem. Gyors tájékoztatást kaptam, hogy a kolbi éppen nincsen raktáron sütve, szóval 10-15 percet kellene rá várni.

Az egyesülés nagyobb és fejlett bódét követelt, immár van egy kis teraszuk is melynek szerencsére már oldalait eltávolították, de bõ egy hónappal ezelõtt még olyan volt akár egy szauna, tényleg egybõl leizzadta az ember az ebédjét helyben.

Esztétikai megjelenés: A tálalás igazi piaci érzést ébreszt, papírtálca amire rápakolnak mindent. Kicsit azért megreformálták mivel adnak alá egy mûanyag tálcát is amivel azért sokkal könnyebben lehet manõverezni az asztalig vagy éppen a bódé oldalán lévõ könyöklõig. A kolbász jól átsült, egyik végénél sajnos szét is repedt ami kicsit csorbít a látványon, de azért elsírni nem fogom magam miatta. A mustár jó halovány, gyanúsan nem a top kategória képviselõje, de remekül meghunyászkodik a kolbász árnyékában. A zsemle teljesen átlagos, bármelyik közértben kaphatunk belõle tonnaszámra. Az uborka csomagolásától jómagam is kicsi fuldoklom, de itt ezt jelenti egy adag, azaz két darab zacskóba zárva. A kolbász félbevágva is jól mutat, nem látni rajta gigantikus mócsing csomókat, ami mindenképpen jó jel. Sok zsiradék nem folyt ki belõle, ami szintén biztató eredmény. Összességében egy ilyen kaját ennél jobban nem kellene tálalni, ez így szép.

Pont: 9/10

Ízvilág: Az uborka rémes, leírhatatlan amit elsõre gondoltam, de tényleg valami nem stimmelt vele, volt ahol sós, de volt ahol csak simán poshadt íze volt, bízom benne, hogy csak nekem jutott egy selejtes példány. A zsemle nem a legfrissebb, de bõven tûréshatáron belül van még, persze az uborka után minden mennyeinek érzõdik. A mustár egy jó átlagos, semmi dijoni beütés tehát ínyencek ne ide járjanak inkább tesztelni. A fõ fogás, azaz a kolbász viszont teljesen rendben van. Enyhén pikáns, lágyan játszik a szánkkal ami pont jól áll neki. Kicsit sincsen agyonpumpálva zsírral szóval ez rendesen húsból készült szerencsére. Egy jó fröccs szinte kívánkozik mellé, de sajnos ezt a munkahelyen annyira nem díjaznák szóval maradt az elképzelt öblítés. Összességben a kolbász kivételével egy közép kategóriás fogás, de például az uborkával afgán tisztek sem mernének vallatni élõ embert. A fõ pontja a hús viszont rendben van, így talán ezzel menti a dolgot a bódé.

Pont: 6/10


Mennyiség: A kolbász maga nem egy Rocco méretû husáng, nagyjából 10 dkg környékére mondanám. A zsemle ahogy a képen látszik egy sima, hagyományos méretû példány. Mustárból kaptam egy jó tócsányit, ennyivel még legalább egy szál kolbászt el tudnék tunkolni, ennyi tökéletesen sok hozzá. Az egy zacskóba fojtott uborkás adag egészen pontosan két darabot tartalmaz, sajnos ezt nem ettem meg, ennyire nem vagyok mazoista. Nem mondom, hogy csurig lennék a piacmenü elfogyasztása után, de egy laza három óráig tuti elvagyok vele. Kolbászból ha duplázunk akkor simán megvan egy rendes ebédre való adag is.

Pont: 7/10

Ár/érték: Kimondottan jó áron lehet itt falatozni kolbászt, a hús darabja 450 forint ami teljesen korrekt, fõleg azt figyelembe véve, hogy hasonló adagot karácsony környékén a városban nem úszunk meg 1200 alatt. A kiegészítõk pontos árát nem jegyeztem fel, de így mindennel együtt ami látszik volt 645 forint. A mennyiségnél említett dupla kolbis verzió is megvan 1100-ból ami akkor már egészen kiadós, rendes adag. A bódé ad egy különös piaci életérzést, de valahogy továbbra is tartom, hogy a Balatonnal szívesebben szemeznék. A burgerüket már teszteltem ami szintén szerintem ár/érték kategóriában bajnok esélyes. Esélyes, hogy egyszer még dobok innen egy postot mivel igencsak ínycsiklandozó grillcsirkéket láttam pörögni a vason. Az uborkát nem tudom hova tenni, lehet csak egyszeri alkalom volt, de én még mindig beleremegek ha felidézem az ízét.

Pont: 8/10

(ha szeretnéd tudni, hogy merre van a bódé ahol kapni a kolbászt akkor KLIKK IDE!)

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
 
 
 
 
 
 
 
 


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/retro-burger-sult-kolba...

sponsored links

Keres?s