Reggeltõl Estig ? Amerikai hamburger menü

2014-07-14

sponsored links

Alig pár nappal ezelõtt volt egy éve, hogy a Tejfel Tejbárban tettem látogatást amikor meglepõ módon egy salátára voltam rágerjedve, de persze egy szendo is kellett mellé. Azóta nagyot fordult a világ mivel a Tejbárnak már nyoma sincs, helyén egy egészen új sokkal színesebb és csicsásabb egység nyitotta meg kaput, ha jól emlékszem valamikor a tavasz közepén.

Teljes átalakítás történt odabent és olyan tarka megvilágítást kölcsönöztek a helynek, hogy elsõre mikor megpillantottam azt hittem megnyitott a Baross utca elején egy dizsi. Kint kapott egy szolid teraszt mindössze 4-5 asztalt foglal magába, de nyáron biztos nagy szolgálatot tesz. A roadblock táblán vastagon virít, hogy retro burgerrel dolgoznak.

Az étlap egészen egyszerûnek mondható, mivel sima fekete-fehér nyomtatott lapokat tartalmaz azaz igazán minimál a dizájn. A burgereknél három különbözõ variáció van, de egyiknél sincsen részletes leírás, hogy pontosan milyen feltéteket rejt az adott elnevezésû burger. A menüzés nem volt kérdés ez annyit jelent, hogy a burger mellé jár egy hasábburgonya köret. Az étlap megviccelt mivel amit én pörgettem abból kiesett az itallap azon része ami a söröket tartalmazta, ami meg is lepett, de végül maradtam egy kislányos limonádénál.

Esztétikai megjelenés: Mekkora salátalevél a betyárját. Abnormálisan hatalmas, de remekül bevonzza az éhes tekinteteket. A burgerben van tojás ez látszik, amint leemeljük a fedelét. A fedõt alkotó buci kicsit az édeskés puffancsokra hasonlít, de méretben azét nincsen annyira eltúlozva. A tojás alatt rejtõzik egy tenyérnyi csalamádé ami valóban igazi strandburger, retró élményt ébreszt fel bennünk. Ezután jön a húspogácsa ami színe alapján nem hinném, hogy tiszta marhahús, de legalább nem is mirelit. Forgatás közben megcsillan egy apró bacon csík is, mint kiderült ez egybõl a tojás alatt kapott helyet, emiatt nehéz felfedezni. A legalsó réteg a benga nagy salátalevél. Szószból ketchup látszik leginkább. A köreten semmi sózás vagy fûszerezés nyoma nem látható, ezt nekünk kell pótolnunk az asztalon található kellékekkel. Összességében egy fokkal feljebb jár, mint a Balaton mellett árult fóliás okosságok, de nem kell azért a földre sem ülni tõle.

Pont: 8/10

Ízvilág: A buci édes sajnos. A másik negatívum ami az elsõ harapásnál kiütközik, hogy a húsból kisült zsiradék és a zöldekbõl kifakadó nedvesség rendkívül aljas módon célozza meg nadrágunkat. Igazi gitárosburgerré válik a kezdetektõl fogva. A húspogácsa túlságosan laza, szinte attól széttörik ha csak durvábban rápillantunk, ha pedig rámarunk kézzel akkor omlik mintha muszáj lenne. Ízre nem túl frappáns, marha és sertés keverékének érezni, fûszerezése pedig leginkább semmi. A tojás viszont tökéletes. Pont annyira sült át, hogy ne csurogjon szét sárgája, ez frankó. A csalamádé miatt nem szabad rinyálnom hibába nem tartom igazán burgerbe valónak, de elõre írták, hogy ez bizony retro. A bacon hangyányit sós, de állagra még pirulhatott volna, hogy bitang ropogós legyen. A köret könyörög a sóért, nélküle nem túl nagy eresztés, egészen sok olajat bírt magába szippantani. Az üdítõ limonádé eléggé cukros, de leginkább nagyon.

Pont: 6/10


Mennyiség: A hús benne 10 dkg környékén mozoghat, de sokkal több nem lehet. A buci jókora puffancs és mivel édes ezért alaposan tölti a bendõt. A csalamádés, zöldséges kombóból nincs hiány. Az ebbõl kicsurdogáló folyadék pedig rohadtul nem hiányozna már az elsõ falat után sem. A körettel nem lacafacáztak jókora adagot rittyentettek  a burger mellé kísérõnek. A fûszerezésén lehetne mit fejleszteni, értem itt a húspogácsára és a hasábburgonyára egyaránt. Összességében az egész tányérnyi szettet elvarázsolva megvan a közepes négy órás adag, nem éppen light hozzávalókból készítették.

Pont: 8/10

Ár/érték: Önmagukban a burgerek 850 forint fele mozognak ami egy sor kérdést vet fel az emberben. A leginkább ismétlõdõ a “hogyan, mégis ennyibõl?” – de tényleg. Menüsítve már egészen feltornásszuk a számlánkat 1150 forintig ami itt egy karnyújtásnyira a belvárostól tényleg nem mondható drágának. Persze minõségben elmarad rendes burgerezõktõl, de ezzel az árcetlivel sok embert be tudnak csábítani az asztalokhoz az biztos. A csalamádéval tuti megosztják a vendégkört, van akik erre vágynak igazán, de vannak akik ki nem állhatják, de ízlés kérdése. A limonádé 500 forint fele mozog, pontosan nem emlékszem már, de a 3 dl az megmaradt mennyiségre. Reggeli kínálatuk is egészen korrekt így lehet még lesz egy kör itt, remélem addig nem zár be, mint ahogy a Tejbár tette.

Pont: 8/10

(ha nem tudod merre a Reggeltõl Estig RESTI akkor KLIKK IDE és megmutatjuk térképen!)

800true thumbnails under 450true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/reggeltol-estig-amerika...

sponsored links

Keres?s