Reform meggyes-almás kuglóf

2014-05-05

sponsored links


Egy kis vasárnap délutáni uzsonna, vagy hétfõi tízórai a gyermekeimnek. Meg egyébként is anyák napja volt, így mindenképp szerettem volna nekik egy kis édességet abból, ami éppen kéznél volt. Nagyon szerették, éppen csak meg tudtam menteni másnapra tízóraira :)
Tápláló, kíméletes sütemény, mindenki nyugodt szívvel fogyaszthatja, nem kell azon aggódnom, hogy egészségtelen édességeket tömnek magunkba a gyerekek.
Nagyon finom, viszont szép nem lett, mert elég idétlenül jött ki a "hiperszuper" szilikon formámból. Nem, nem szeretem ezt a kuglófformát. Másodszor sem.

Hozzávalók:

  • 15 dkg teljes kiörlésû búzaliszt
  • 10 dkg liszt
  • 18 dkg nádcukor
  • 12 dkg olvasztott kókuszzsír
  • 20 dkg meggy
  • 2 közepes alma (héjastól)
  • 3 púpozott evõkanál tejföl
  • 2 evõkanál tej
  • 1 tojás
  • 1 csapott teáskanál õrölt fahéj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1-1 teáskanál sütõpor és szódabikarbóna
  • csipetnyi só

    Elkészítése:

    • Egy nagy tálban összekavarjuk a kétféle lisztet a cukorral, sóval, sütõporral, szódabikarbónával, meg a fahéjjal.
    • Az olvasztott kókuszzsírt kikavarjuk a villával felvert tojással, a tejföllel, a megmosott, lereszelt almával, meg a vaníliával, majd a lisztes keverékhez adjuk.
    • Alaposan összekavarunk mindent, közben hozzáadjuk a magozott meggyet, meg egy kevés tejet, ha szükséges (helyette mehet tejföl is).
    • Kuglófformába, kalácsformába, vagy muffin formába adagoljuk a masszát, és 180 fokos sütõben tûpróbáig sütjük (egy fogpiszkálót beleszúrunk, ha nem ragad rá tészta, akkor megsült).

    Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/05/reform...

    sponsored links

    Keres?s