Receptajánló az újévi fogyókúrához

2014-01-03

sponsored links

Régóta az a véleményem, hogy a karácsonyi ünnepkörhöz szervesen kellene, hogy tartozzon januárban egy hasonlóan visszhangos, ünnepélyes fogyókúra-hullám is, melyben részt venni kifejezetten megtiszteltetés lenne. Ehhez képest a média tovább reklámozza a hizlaló ételeket és italokat, miközben lehúzza a bõrt azokról is, akik bûntudattal termelnek be belõlük továbbra is: vegyen mellé edzõcipõt, súlyzót, szobabiciklit is.Néhány gasztroblog ilyenkor is édes-krémes süteményeket tesz közzé, és a "könnyû" tészták kímélõ fogásként tetszelegnek.

Én nem fogadom meg, hogy 2014-ben fogyókúrázom. Megfogadni azt fogadtam meg, hogy idén barnára és vörösre is kilakkozom majd a körmeimet. Lefogyni pedig azért fogok, mert ezt szeretném, ez a célom. És erre a legjobb idõpont éppen most van. Nem lesz könnyû, mert annak következtében, hogy földrajzilag (is) háromszor ünnepeljük meg mind a karácsonyt - a családból kettõnk születésnapját - mind a szilvesztert, az év végi hajrában leadott kilók ismét elfoglalták becses helyüket. De ez cseppet sem számít, hiszen ha azokat elõre nem fogytam volna le, most még kövérebb lennék, nem?

Csernus Imrével jelent meg egy interjú a Nõk Lapjában az új évi fogadalmakról, aki azt mondja, hogy az az elhatározás, ami "kell" bélyeget kap, nem belsõ indíttatásból fakad, valószínûleg kudarcra van ítélve. A felnõtt ember (ez lennék én) felelõsséget vállal azért amit tesz, belátja és vállalja annak következményeit, hogy mit csinál(t) eddig, és úgy folytatja az életét, ahogyan azt maga helyesnek találja. Így tehát, ha valaki pl. csinos, egészséges anya és feleség szeretne lenni (ez lennék továbbra is én), akkor e cél szolgálatába állítja azt, hogy mit vesz, fõz és eszik meg.

Ebben a blogban pedig indul az új év, rengeteg új receptet szeretnék kipróbálni és megmutatni. Nem hirdetek fogyókúra versenyt, mert nálam az nyerne, aki a leglassabban fogy. De ha valaki kedvet érez, csatlakozzon egy megjegyzésben.

Aki nem ismerõs még nálam, vagy csak kedvet szeretne kapni egyszerûen elkészíthetõ, ízletes, valóban "könnyû" fogásokhoz, annak a következõket ajánlom 2014-re:











Folytats a blogon ... lightkonyha.blogspot.com/2014/01/rece...

sponsored links

Keres?s