Rebarbarás meggydzsem

2014-07-09

sponsored links

































Már jó ideje kerülgetem a konyhaszekrényemben azt a néhány befõzõcukrot, amit még a koronás receptversenyen nyertem. A lekváros kiflimet küldtem be, ami egy nagy doboznyi koronás cukrot ért :)! Nagyon megörültem a kandiscukornak és a barnacukornak is, a befõzõcukrot viszont már nem fogadtam ilyen lelkesedéssel, mert ugye, sosem szoktam befõzni, semmit se.
Pár napja viszont, olvastam egy dzsem receptet, ami meggybõl és befõzõcukorból állt, az elkészítés menete pedig pár perc forralásból. Ez annyira egyszerûnek tûnt, hogy végre rádöbbentem, a sors miért rendelt mellém ennyi befõzõcukrot? Gyorsan szereztem hát pár szál rebarbarát a meggyemhez, hogy egy kicsit különlegesebb legyen a dzsem, mindezt kardamommal ízesítettem. Elég jó lett ;).

Hozzávalók:
(1 db 900 ml-es üveghez)
200 g rebarbara
500 g magozott meggy
230 g 3:1 befõzõcukor
1/2 tk. õrölt kardamom
1/2 tk. õrölt fahéj

Elkészítés:
A rebarbarát alaposan megmosom, a leveleit levágom és 1 cm-es darabokra vágom. A meggyet megmosom és kimagozom.
A rebarbarát és a meggyet egy lábasba teszem, hozzáadom a cukrot, fahéjjal és kardamommal ízesítem. Állandóan kevergetve a forrástól számítva kb. 10 percen keresztül fõzzük, amíg elég sûrû nem lesz.
A tûzrõl levéve egybõl tisztára mosott befõttes üvegbe öntöm, lezárom, és 5 percre fejre fordítom, hogy tartósítószer nélkül is elálljon. 



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/izharmonikus/...

sponsored links

Keres?s