Rapid desszert

2014-04-20

sponsored links

Valamelyik nap kaptunk levelet a cafeblogtól, hogy milyen nagyszerûen személyre lehet szabni a blogokat. Na most nekem egyelõre ennyi sikerült. Illetve még csak az sem, mert csak próbálgattam valamit az admin felületen, erre így maradt, pedig istenuccse nem nyomigáltam a mentés/save gombot. Mindenesetre elcsesztem azt a meglehetõsen minimalista (erõs eufemizmus ez itt) kinézetet is, ami volt.
Jó, nem foglalkoztam vele túl sokat az igaz. De szerintem amivel annyit kell szöszölni, mint ezzel, hogy valahogy kinézzen, hááát, vannak kérdéseim.
Nem vagyok édesszájú, bármennyire is úgy tûnik abból, hogy folyton sütik meg desszertek vannak a blogon. Jó, nem azt mondom, hogy nem eszem ezekbõl, de a szívem a fagyié.
Viszont mostanában, mióta diéta van, sokkal többször kívánom a csokoládét konkrétan. Nem hiába, édes íz, krémes ? cukor, zsír ? ha tetszik, ha nem, genetikus. Mindenkinél, lássuk be és vegyük észre.
Na most ennél biztosan van még könnyebben elkészíthetõ csokis desszert, de nekünk most ez jutott. Nehéz sors, szokta mondani S.
CSOKOLÁDÉS TÁPIÓKA PUDING
50 g tápiókagyöngy
? csésze kókuszkrém
375 ml víz
1? ek kakaópor
1? ek méz
? tk õrölt kardamom
? tk vaníliapaszta
? ek narancsvirágvíz
fehér csokoládé a tetejére

A tápiókagyöngyöt beáztatjuk hideg vízbe 10 percre.
Közben a kókuszkrémet kis habverõvel simára keverjük a vízzel, a kakaóval és a mézzel. Ha a tápiókagyöngyök elég jól megduzzadtak a vízben, leszûrjük és a kakaós-kókuszos tejhez adjuk, belekeverjük a vaníliát is.
Feltesszük a tûzre és állandó kevergetés mellett kb. 10-15 perc alatt megfõzzök, míg puding sûrûségû lesz és a tápióka teljesen megpuhul.
Hagyjuk kihûlni, belekeverjük a narancsvirágvizet, poharakba vagy tálkákba töltjük és fehér csokit reszeleünk a tetejére.
Sajnossajnos nem látszanak a képen a kis átlátszó tápiókagyöngyök, inkább még sötétebb pontoknak tûnnek a pudingban. Mondjuk nem tudom, mégis mire számítottam. Egyébként meg pont arra, hogyha a lemenõ nap átvilágít (nem világít át szinte semmi a sûrû csokipudingon) a poháron, akkor majd látszanak.
Keserû csokit is reszeltem a tetejére, de az elolvadt, miután szokás szerint már megint nem voltam képes kivárni, míg teljesen kihûl a cucc.. Az látszik a puding tetején, nem valami baja van. Szóval annyira mégsem rapid desszert.



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Makkakonyha/~...

sponsored links

Keres?s