Rakott krumpli újra álmodva

2014-01-13

sponsored links

Hozzávalók:
1 kg krumpli
60 dkg csirkecomb filé
3 dl tejföl
2 dl joghurt
1 db tojás
5 ek. oliva olaj
ízlés szerint Toszkán fûszerkeverék (egyenlõ arányban morzsolt zsálya, bazsalikom, oregánó, rozmaring)
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt füstölt trappista
1 csipet õrölt kömény
1 kk. õrölt bors
ételízesítõ vagy só ízlés szerint
A fõzés igazándiból még elõzõ este elkezdõdik azzal, hogy a csíkokra vágott húst bepácoljuk. Ehhez egy tálba belekanalazzuk az olajat, megszórjuk a fûszerekkel, belereszeljük a fokhagymagerezdeket. A húst jól átforgatjuk rajta, majd lefedve betesszük a hûtõbe. Másnap sós vízben megfõzzük héjában a krumplit, ha kihûl kicsit, akkor megtisztítjuk. A tejfölt a joghurttal kikeverjük, megszórjuk sóval vagy ételízesítõvel, õrölt borssal és egy csipet õrölt köménnyel.
A húst az alatta lévõ fûszeres olajjal együtt forró wokba (vagy serpenyõbe) tesszük, és kicsit elõsütjük. Nem kell neki sok idõ, hamar elkészül. Az sem szükséges, hogy ropogósra süssük, hiszen úgyis puhul még a sütõben. Egy sütõtál alját vékonyan kikenjük olajjal, és belekarikázzuk a krumpli felét. Alaposan meglocsoljuk a mártás felével, majd rákanalazzuk szafttal együtt a húsfalatokat. Befedjük a maradék krumplival, majd rákanalazzuk a mártást is. Reszelt sajt zárja a sort, és irány a sütõ. Fél óra alatt szépen összesülnek az ízek.
Már szombat délelõtt azon gondolkodtam, hogyan házasíthatnám a krumplit és a húst anélkül, hogy az unalmas sült csirke krumplipüré páros legyen a végeredmény. Ez az egytálétel született belõle, ami nem túl bonyolult, nekünk mégis ízlett nagyon. a drágám még egy doboznyit el is vitt belõle magával az éjszakás mûszakra :-)


Folytats a blogon ... ugymintotthon.blogspot.com/2014/01/ra...

sponsored links

Keres?s