Rakott krumpli ötvenféleképpen

2014-05-16

sponsored links

 DSC_8329.JPG

 

 

 

 

 

Május 30. és június 1. között, a Millenárison újra megrendezésre kerül a Gourmet Fesztivál.               

 

A Gourmet ? immár második éve ? a változatos és többnyire modern kínálat mellett egy-egy hagyományos ételt is fókuszba állít. Míg tavaly a séfek a gulyás tematikáját járták körül, addig idén a rakott krumpli kerül terítékre, a szakácsok elképzelései szerint változatosan újraálmodva.

 

A hétfõn megrendezett sajtótájékoztatón ételt a három hazai Michelin csillagos étterem vezetõ séfjei készítették el:

 

  •     Miguel Rocha Vieira - Costes

 

 

DSC_8507.JPG

 

 

 

  •     Szulló Szabina és Széll Tamás - Onyx

 

 

DSC_8500.JPG

 

 

 

  •     Sárközi Ákos - Borkonyha

 

 

DSC_8215.JPG

 

 

 

Tagadhatatlanul Széll Tamáséké hasonlított a legjobban a hagyományos változatra - nekem személy szerint a Borkonyha verziója ízlett a leginkább.

 

A Gourmet Fesztiválon idén is felsorakoznak a legjobb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a magyar gasztronómia más jeles képviselõi. Tavaly már 100 kiállító, köztük a legjobb 50 hazai étterem finomságait kóstolhatta meg a több mint 12 000 érdeklõdõ, idén pedig még ennél is több kiállítót és vendéget várnak a 3 napos rendezvényre.

 

A Sziget Kft által mát negyedik éve szervezett fesztivál azok  ?zarándokhelye?, akik egy idõben és egy helyen szeretnék kipróbálni a hazai gasztronómia legjobbjait. Válogatott, speciális kínálata együtt mutatja be az ország számos pontján jeleskedõ séfeket, akik közül sokan csak ezen a rendezvényen vállalnak vendégszereplést.

 

Idén a kiállítóik köre is tovább bõvül. Ezúttal ? túl azon, hogy a szervezõk ismét nagyot merítenek az itthoni ízek legjavából ? bemutatkozásnak a hazánkban mûködõ legjobb külföldi konyhát vivõ éttermek, és teret kap a minõségi street food is.

 

A szervezõk a fesztivál gasztroszínpadán idén is izgalmas programokkal és kóstolókkal várják a látogatókat. Fellépnek a Michelin csillagos séfek (lásd feljebb), lesznek gyerek- és ismeretterjesztõ programok, fõzõsuli, és idén sem maradhat el a francia sztárséfek vendégszereplése valamint a Bíró Lajos - Segal Viktor séfpárbaj.

 

Teljes kiállítói lista és program a www.gourmetfesztival.hu oldalon.

 

HA SZERETNÉL BELÉPÕT NYERNI A RENDEZVÉNYRE, JÁTSSZ VELÜNK A FACEBOOKON ITT!

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/05/16/ra...

sponsored links

Keres?s