Rakott krumpli

2014-01-28

sponsored links

Én sosem készítek két egyforma rakott krumplit. Hogy milyen lesz a végeredmény, azt az határozza meg, mi van a hûtõben, sõt, hogy kinek készítem. Mert pl. ha mondjuk csak magamnak készítenék rakott krumplit, akkor csak tojás és krumpli lenne, persze a tejfölös öntettel. Nálunk gyerekkoromban mindig csak ilyen rakott krumplit ettünk.
Aztán az évek folyamán menzák, üzemi konyhák, ismerõsök formálták a rakott krumpli készítési szokásaimat. Virslivel, kolbásszal, hagymával, tetejére bacon-szeletekkel.... És még ki tudná felsorolni a sok különbözõ összeállítást.
Ma Zsozsóka kisunokámmal ketten fogyasztjuk a rakott krumplit, ezért a tojáskarikák mellett maradék csirkehús-kockák is játszanak. És a tejfölbe, a jobb ízhatásért tettem egy kis kolbász zsírt, ami a napokban sütött disznótoros után maradt meg. Tuti ízleni fog a kis drágámnak:)) Házi vágott vegyes savanyúsággal fogjuk fogyasztani.
De mindentõl függetlenül számomra mégis a gyerekkoromban megszokott, egyszerû rakott krumpli maradt A rakott krumpli:)


Folytats a blogon ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo...

sponsored links

Keres?s