Rakott gomba ? egyszerû és gyors recept

2017-02-14

sponsored links







Nézelõdtem a neten, hogy mit is csinálhatnék gombából, ami még nem volt és egyszerû, így láttam meg a rakott gombát. Meglepett, hogy kiflivel készül, én valamilyen tésztára számítottam (persze van olyan változat is), de miért is ne, és így valamennyire gyorsabb is az étel.

Ebédre egy tartalmasabb leves után vagy meleg vacsoraként ajánlom.



Hozzávalók:

6 db kifli

20 dkg gomba (nálam déli tõkegomba)

20 dkg reszelt sajt

2 dl tejföl

2 dl tej

2 dkg vaj



bors



Elkészítés:

Egy jénai tálat vagy kisebb tepsit kikenünk vajjal.

A gombát felszeleteljük és megpároljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A kifliket felszeleteljük és tejbe mártás után egy réteget lerakunk a tálba.

Erre mehet a gomba és a tejföl kisebb része, majd a másik réteg kifli.

Rásimítjuk egyenletesen a tejfölt.

Megszórjuk reszelt sajttal.

Aranybarnára sütjük.





Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl! ?







A gombát a Bio-Fungi Kft. biztosította, a gombatermesztésrõl bõvebben ebben a bejegyzésben olvashattok.







Forrás: http://receptneked.hu/egytaletelek/rakott-gomba/





Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2017/02/14/rako...

sponsored links

Keres?s