Raffaello szelet paleosítva - 16. Blogkóstoló (Húsvét)

2014-04-05

sponsored links

A 16. Blogkóstoló házigazdája Vea, aki arra kérte a résztvevõket, hogy lehetõleg a húsvéthoz illõ finomságot kóstoljanak. Én Mni-tól, a Mni receptgyûjteménye blog írójától kóstoltam. Szokás szerint végigböngésztem az összes recepjét, aztán a Raffaello szeletre esett a választásom. Sajnos nem volt ötletem díszítés, húsvéti hangulat-ügyben (apró csokitojásokat ültethettem volna rá, de cukormentes csokitojást még nem láttam), de úgy gondolom, hogy így is szívesen fogyasztaná mindenki az ünnepi asztalnál. Persze kicsit változtattam az összetevõkön és feleztem az adagot.
Hozzávalók:
 -3 tojásfehérje
-20 g eritrit
-stevia csepp
-20 g mandulaliszt
-75 g kókuszreszelék
-szódabikarbóna
-3 ek. kókusztej (az eredeti receptben ilyesmi nem szerepel, de féltem, hogy nem fog összeállni)
 A tojásfehérjéket az eritrittel felvertem, majd hozzákevertem a többi hozzávalót. Szilikonos sütõlapon elterítettem és kicsit meglapogattam, hogy összeálljon. 170 fokon 20 perc alatt megsütöttem.
Krém:
-3 tojássárgája
-2 dl kókusztej
-40 g eritrit
-stevia csepp
-40 g kókuszzsír
-1 tk. útifû maghéj
 A sárgákból, a kókusztejbõl éa 20 g eritritbõl pudingot fõztem, majd hûlés közben útifûmaghéjjal sûrítettem. A maradék eritrittel kikavartam a kókuszzsírt, majd a két krémet összekevertem és a piskótára kentem. 24 kis kockára vágtam, mandulával díszítettem. 23 g CH-ot tartalmaz.
Köszönöm a receptet Mni-nek!



Folytats a blogon ... tuparna-habvero.blogspot.com/2014/04/...

sponsored links

Keres?s